• Головна
  • Лікарні скаржаться на затримування гуманітарної допомоги на кордоні
16:44, 19 лютого 2013 р.

Лікарні скаржаться на затримування гуманітарної допомоги на кордоні

Ще один народний депутат України Ірина Сех також звернулася до міністра соціальної політики України Наталії Королевської щодо проблем із розмитненням гуманітарних вантажів, які надходять із-за кордону для українських лікарень.

Як зазначає народний депутат, вантажі не визнають гуманітарною допомогою у зв’язку з тим, що спеціальну комісію при Кабінеті Міністрів України, яка мала такі повноваження, розформовано і ці повноваження передано Міністерству соціальної політики України.

Останнім часом до Ірини Сех звернулося кілька благодійних організацій та медичних закладів з проханням допомогти вирішити проблему розмитнення гуманітарного вантажу, зокрема Благодійний фонд Святого Тадея із Бродів, який не може отримати допомогу з Бельгії від організації «Робоча група - Україна», також головний лікар Радехівської центральної районної лікарні, на адресу якої надійшов гуманітарний вантаж з Франції: лікарняні ліжка для дитячого відділу, постільна білизна, лікарняні меблі. Схоже звернення надійшло від голови правління благодійного фонду «Берегиня», який не може отримати вантаж для Бродівської центральної районної лікарні, зокрема хірургічний стіл, інкубатор для немовлят, лазерне обладнання для вимірювання очного тиску, обладнання для гінекології, ліжка та матраци.

"Через не залежні від заявників причини порушуються вимоги ст.204 Митного кодексу України та Закону України «Про гуманітарну допомогу», що тягне за собою адміністративну відповідальність і як наслідок сплату різного роду штрафних санкцій, на які у фондах та районній лікарні немає коштів", - зазначає народний депутат.

 Нагадаємо, така ж ситуація із усіма гуманітарними вантажами. До прикладу львівська ГО «Оселя», яка опікується безхатченками, не може отримати допомогу ще з осені 2012 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...