• Головна
  • Російська мова у львівському ліцеї №45: директорці вручили догану
11:04, 11 березня 2020 р.
1
Надійне джерело

Російська мова у львівському ліцеї №45: директорці вручили догану

10 березня стало відомо, що директорці ліцею № 45 оголосили догану через ситуацію, що виникла із висвітленням на сайті інформації щодо набору дітей у перший клас з українською та російською мовами навчання.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, керівниця навчального закладу пояснила ситуацію та заявила, що в документації була помилка - усі вони стосувалися прийому дітей торік. Станом на зараз, інформацію з сайту прибрали, але директорку вирішили притягнути до дисциплінарної відповідальності у зв'язку з висвітленням недостовірної інформації та порушенням законодавства.

При цьому у мерії зазначили, що особи, які належать до національних меншин в Україні мають гарантоване право на навчання в комунальних закладах мовою національної меншини поряд з державною (ст. 2 Закону України «Про освіту») шляхом створення окремих класів (груп) та за наявності відповідної кількості заяв від батьків.

Нагадаємо, раніше у соцмережах розгорівся скандал навколо допису користувача Ігора Девбича, який заявив, що у ліцеї процвітає "русскій мір", де "рускіх в абіду не дадут", і донедавна в установі працював музей Пушкіна та проводив виховні бесіди з дітьми священик РПЦ. Раніше активіст уже наголошував на цьому питанні, тож місцева влада вирішила ввести у школі україномовні класи.

Читайте також: У Перемишлянах правоохоронці відмовились приймати заяву від жорстоко побитої сироти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Володимир Маркіянович
12 березня 2020 р., 11:02
Треба забирати акоедитацію(сертифікацію) у таких ліцеїв, а не виносити непотрібні догани.
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,77
42,82
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...