• Головна
  • У Львові хочуть відновити давню тролейбусну зупинку на площі Міцкевича, - ФОТО
12:24, 21 лютого 2020 р.
Надійне джерело

У Львові хочуть відновити давню тролейбусну зупинку на площі Міцкевича, - ФОТО

Активіст Юрій Тер-Арутюнян закликає львів’ян підтримати створення нової тролейбусної зупинки на пл. Міцкевича у Львові.

20 лютого відповідна пропозиція з'явилась на Facebook-сторінці ГО "Зручне місто". Ідея проєкту - у відновленні тролейбусної зупинки на пл. Міцкевича. Це б розв'язало одразу кілька проблем, розповів 032.ua засновник "Зручного міста" Юрій Тер-Арутюнян.

  • Реалізація цього проєкту покращить транспортне сполучення в центральній частині міста та збільшить привабливість та прибутковість тролейбусного маршруту №33;
  • Дозволить пасажирам робити пересадки на тролейбус з трамваїв №8 та №3 (Сихів та вул. Княгині Ольги), оскільки відстань між кінцевими зупинками скоротиться до 300 метрів, а також з автобусів, що мають кінцеву на пл. Галицькій;
  • Після перенесення кінцевої зупинки маршруту №33 з площі Підкови на просп. Свободи, посадковий майданчик став дуже незручним, тролейбуси мають недостатньо місця на зупинці;
  • Через відстань контактної мережі до зупинки не можуть зупинятись впритул до бордюру, що не дає змогу маломобільним категоріям громадян здійснювати посадку в салон низькопідлогового транспорту. Нова зупинка розв'яже і цю проблему.
У Львові хочуть відновити давню тролейбусну зупинку на площі Міцкевича, - ФОТО, фото-1

В разі успішної реалізації є сенс одразу передбачити можливість подальшого продовження тролейбусної лінії до пл. Петрушевича.

Ініціативна група вже надіслала у міську раду офіційне звернення. Щоб втілити цей план у реальність, потрібно облаштувати контактну мережу для тролейбусної лінії, а також збудувати платформу для зупинки за всіма стандартами.

– Прямо карколомних змін не потрібно, але реконструкція частини площі, будівництво платформи, облаштування до неї нових переходів, опори і контактна мережа – це все зробити доведеться, – додав Юрій.

Нагадаємо, що з Юрієм Тер-Арутюняном 032.ua зробило інтерв'ю після відкриття вулиці Замарстинівської. Зокрема ми поговорили про можливості містян вплинути на процеси реконструкції, якщо вони вже почались та про найпопулярніші проблеми міста, вирішити які куди простіше, аніж здається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #місто #транспорт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...