• Головна
  • Холодний Львів: як самостійно регулювати подачу тепла й економити на комунальних у своїй домівці взимку, - ВІДЕО, ФОТО
20:17, 24 січня 2020 р.
Надійне джерело

Холодний Львів: як самостійно регулювати подачу тепла й економити на комунальних у своїй домівці взимку, - ВІДЕО, ФОТО

Холодний Львів: як самостійно регулювати подачу тепла й економити на комунальних у своїй домівці взимку, - ВІДЕО, ФОТО

Зима у Львові – непередбачувана. Снігу майже немає, проте холодно. І то холодно до дрижаків, а то ніби й холодно, а можна ходити розхристаним, бо раптом стало спекотно рівно настільки, щоб трохи відкрити горло. За таких температурних перепадів, регулювати тепло у своїй домівці також доводиться ситуативно. І якщо частина львівських котелень контролюється комунальниками, то інші опускаються до можливого мінімуму подачі тепла, чого буває забагато. Мабуть, багатьом знайома ситуація, коли в квартирі настільки гаряче, що доводиться відкривати вікна взимку для якогось балансу. Ще й регулювати це, щоб і не змерзнути, і не упріти. Виглядає якось нелогічно.

І, як висновок, ще й зайві витрати. Однак і в цьому випадку є кілька способів зменшити непотрібні витрати грошей та тепла й настроїти рівень температури як у своїй квартирі, так і в будинку. Не відкриваючи вікон на певну шпаринку. Тому редакція 032.ua зібрала найкращі поради й інструкції львівських комунальників та спеціалістів, як самостійно регулювати подачу тепла у своєму будинку за кількома різними способами.

Самостійно регулювати тепло вдома Львів взимку, З відкритих джерел

Самостійно регулювати тепло вдома Львів взимку, З відкритих джерел

Вручну

Перший і найлегший спосіб, якщо вдома вам надто гаряче, а батареї продовжують безжалісно нагрівати повітря у вашому помешканні – відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Це робиться так:

  • Якщо ртуть вуличного градусника перевищила позначку +6°С, слід повністю перекрити подачу тепла на весь будинок. Перекривається тепловий лічильник або запірно-регулювальна арматура на подавальному трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку.

На жаль, в такому випадку не вийде "ізолювати" лише власне помешкання, але якщо на вулиці тепло чи холодно, то температура в усіх квартирах буде приблизно однаковою. Складно собі уявити, хоча й можна, що в одній із квартир – Аляска, а поверхом вище – екваторіальна Африка. Як би іноді цього б не хотілося.

  • Якщо ж градусник показує рівень температури на вулиці нижче, аніж +6°С, подачу слід так само, але вже навпаки – відновити.

NB1. Цим, в ідеалі, повинна займатися одна відповідальна особа, обрана всіма мешканцями будинку, яка б, ще ідеальніше, водночас і проживала б у цьому будинку.
NB2. Часткове "прикриття" теплового лічильника (запірно-регулювальної арматури), "на половину" – не допускається.

Це найпростіший спосіб, однак є й інші. І деякі з них навіть не потребують цієї казкової, відповідальної й малоймовірної людини у вашому домі.

Самостійно регулювати тепло вдома Львів взимку

Автоматика

Інші способи регулювати тепло й економити – встановити прилади, які самостійно займатимуться вимірюванням рівня температури.

  • Наприклад – Індивідуальний тепловий пункт(далі – ІТП).

Будинки з ІТП ніяк не залежать від компаній, які постачають тепло. Наразі у Львові в рамцях експерименту встановлюють 409 ІТП на Сихові і 84 у Шевченківському районі за кредитні кошти закордонних інвесторів.

  • Ще один спосіб – це встановити помпу (насос) змішування і клапани на так званий вузол змішування, що є на будинковому вводі. 

Наразі на всіх львівських будинках встановлені звичайні, не автоматизовані вузли змішування. Вони нічого не регулюють. Але встановити автоматику за великого бажання можна й це не так складно, як здається, читаючи ці назви. Тоді подача тепла регулюватиметься автоматично, залежно від рівня температури на вулиці.

Кіт у снігу, https://imgur.com/

Кіт у снігу, https://imgur.com/

  • І третій спосіб. Індивідуальний. Встановити вентилі з термостатичними головками на прилад опалення у вашій квартирі. Тоді кожен сам годен вирішувати, чи він зараз в себе вдома Аляску хоче, чи – екваторіальну Африку.

Однак будь-який з цих варіантів потребує допомоги та поради спеціаліста, для правильного встановлення відповідної апаратури й узгодження всіх нормативів з комунальними службами. А в перспективі, ці зусилля дозволять індивідуально та самостійно визначати й регулювати рівень тепла у вашій домівці що взимку, що восени, що влітку, – за додатковими консультаціями краще за все звернутись не тільки в Google, але й в комунальні служби.

  • ЛМКП "Львівтеплоенерго" – тел. 229−30−04;
  • ЛКП "Залізничнетеплоенерго" – тел. 261−19−58.
Самостійно регулювати тепло вдома Львів взимку, З відкритих джерел

Самостійно регулювати тепло вдома Львів взимку, З відкритих джерел

Нагадаємо, що що мода, звичайно, змінна, однак ніхто нікого ніби не змушує носити речі за "останнім зойком моди", тож редакція 032.ua також підготувала підбірку в'язаних речей, які, перш за все, теплі й симпатичні, а вже потім – тренди сезону. Зрештою, завжди можна сказати, що це не застаріла колекція, ви просто одяглись під ретро.

Джерело інформації: Львівська міська рада

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #тепло #зима #ЛКП #ІТП #економія #комунальні послуги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...