• Головна
  • Фільм “Віддана” у Львові презентували його творці та виконавці головних ролей, – ФОТО, ВІДЕО
18:00, 12 січня 2020 р.
Надійне джерело

Фільм “Віддана” у Львові презентували його творці та виконавці головних ролей, – ФОТО, ВІДЕО

Кадр з фільму

Кадр з фільму

У суботу, 11 січня, у Львові відбувся допрем’єрний показ романтично-фентезійного фільму “Віддана” за мотивами роману Софії Андрухович “Фелікс Австрія”. На презентації стрічки побувала і журналістка 032.ua.

В центрі сюжету стрічки молода служниця Стефанія Чорненько та її господиня Аделя. Обоє дівчат колись, ще малими, вижили у страшній пожежі, в якій загинула мати Аделі та батьки Стефи. Батько Аделі доктор Анґер вирішує залишити сироту Стефу у своєму домі, де вона виростає служницею. І саме вона була з доктором у його останню мить та почула від нього прохання не покидати уже дорослу та заміжню Аделю, як би їй не було складно, і попри все вирішує виконати цей заповіт.

Між ніжною і манірною панянкою Аделлю та пристрасною кухаркою і господинею Стефою виникають постійні конфлікти і непорозуміння, але і свого життя одна без одної дівчата вже не уявляють. В стрічці прекрасно показані складні стосунки обох героїнь, їхні емоції дещо гіперболізовані, а думки наповнені фантазійними мріями. Кожна з героїнь проста і складна водночас і кожна по-своєму права, а в кінці стрічки відкривається правда, яку вони спочатку не помічали.

Все це розкрито прекрасною акторською грою польської акторки Мар’яни Янушевич (Стефа) та її української колеги Олесі Романової (Аделя), а також дещо театралізованими та “розцяцькованими сценами”, наповненими сотнями розкішних костюмів та численних кулінарних шедеврів Стефи, які аж пахнуть через екран. Головну чоловічу роль чоловіка Аделі Петра Сколика у фільмі зіграв відомий український актор з Івано-Франківська Роман Луцький. Саме в його рідному місті часів Австро-Угорської імперії і відбуваяються події. Епізодичні ролі виконали легенди українського кіно Ада Роговцева та Ірма Вітовська, балерина Катерина Кухар і навіть письменник Юрій Андрухович та багато інших.

Проте, як розповіла журналістці 032.ua проюдесерка стрічки Надія Зайончковська, сучасний Івано-Франківськ настільки змінився, що зйомки вирішили там не проводити.

“Інтер’єрні зйомки проходили у павільйонаї Film UA. Там спеціально була збудована вілла Сколиків. Екстер’єри – в Нежиловичах за 34 км від Києва. Там є кіношний історичний майданчик. Ми мали п’ять експедицій до Івано-Франківська і нам дуже допомогли історики Прикарпатського національного педагогічного університету ім. Василя Стефаника. Вони нам надавали консультації щодо культури, архітектури, дизайну і дрібних деталей. На жаль, місто вже дуже змінилось і не було необхідних паронам і, наприклад вулиці, щоб можна було зняти сцену з різних кутів. Тому вирішили не знімати в Івано-Франківську”, – сказала Надія Зайончковська.

Станіславів часів Австро-Угорщини вдалось відтворити за допомогою вражаючих декорацій. А це десятки будинків, міські установи і центральна площа та ринок з притаманними тому періоду торговими лотками і звісно вілла Петра та Аделі Сколиків. Все це відтворили на площі майже 4 га. Театральну сцену відзняли у Чернівецькому театрі.

Зйомки, за словами Надії Зайончковської, тривали упродовж 30 днів, а загалом на втілення цього проєкту знадобилось 3 роки.

На презентації стрічки побували і виконавці головних ролей, і 28-річна режисерка з Рівного Христина Сиволап, для якої ця робота стала режисерським дебютом, а також авторка книги “Фелікс Австрія” та співсценаристка Софія Андрухович.

“Цей фільм чим більше дивишся, тим більше від подобається. Я сьогодні його подивилась вдруге і він мене захопив ще більше, ніж першого разу. Скажу, що коли я писала книгу, я собі уявляла все зовсім по-іншому і в мене перед очима була зовсім інша картина, але мені подобається таке прочитання”, – сказала Софія Андрухович.

Композитором фільму “Вільна” є відомий український музикант Євген Філатов (The Maneken), який також спеціально для цієї стрічки зробив нове аранжування першого саундтреку пісні “Човен” львівського гурту “Один в каное”. 

Другий саундтрек для фільму – це пісня “Вільна”, яку в дуеті виконали співачка Тіна Кароль та фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна. Текст пісні написала українська реперка Alyona Alyona.

Бюджет стрічки становить 60 млн грн. 25 млн грн з цієї суми надало Держкіно. Українці зможуть побачити екранізацію роману Софії Андрухович уже з 16 січня у кінотеатрах. Для закордонного глядача фільм представлять уже в лютому на Берлінському кінофестивалі.

Нагадаємо, у Львові презентували фільм "Вдивляючись у темряву" про героя АТО, який втратив зір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #"Віддана" #"Фелікс Австрія" #кіно #фільм #екранізація #Луцький #Романова #Янушевич #Зайончковська #Сиволап #Андрухович
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...