• Головна
  • 10 неочікуваних місць у Львові для зимових прогулянок та фотографій
10:13, 28 грудня 2019 р.
Надійне джерело

10 неочікуваних місць у Львові для зимових прогулянок та фотографій

10 неочікуваних місць у Львові для зимових прогулянок та фотографій

Цікаві місця у Львові - невичерпні. Можна складати безліч переліків визначних місць або тих, які обов'язково треба відвідати - їх завжди буде замало.

Втім редакція видання 032.ua пропонує свою версію цікавих місцин у Львові, які можна відвідати впродовж свят, вихідних та канікул у зимовий період. Деякі з них в самому центрі Львова, до інших дістатися важче, але всі вони відзначені чимось унікальним, своїм та впізнаваним.

1. Площа Ринок

Про Площу Ринок скільки не пиши - все буде мало. Потенціал цього місця для прогулянок о будь-якій порі року майже невичерпний. Мабуть, найцікавішим варіантом та безпрограшним у своїй унікальності для гарних дописів та фотографій у соціальні мережі буде пошук маловідомих двориків та під'їздів. Хоча все більше й більше брам зачиняються на код, це може лише мотивувати дослідити ті куточки, куди ще можна вільно увійти.

2. Лісопарк "Погулянка"

Погулянка - це територія Личаківського району між вулицями Пасічною та Джорджа Вашингтона. Доволі масштабна озеленена місцина, в межах якої є кілька ставків, джерело, доріжки для екстремальної велосипедної їзди, а також - закинутий завод "Укрвино", в який можна відносно вільно потрапити через кілька "чорних" входів.

Тут навіть залишилось два хутори - один з них за адресою вул. Пасічна, 86-а і 88-а. Інший же схований вглибині парку, неподалік від колишнього костелу вірменських черниць-бенедектинок. Цей костел наразі відвідує не так багато людей, якраз мешканці хутора.

3. Личаківський цвинтар

Щоб далеко не йти, по сусідству з Погулянкою є Личаківський цвинтар, який вже не стільки кладовище, як меморіальний комплекс, куди водять екскурсії, а вхід - тільки платний. Однак, якщо походити довкола території, можна знайти вільні входи.

Цвинтар - унікальне середовище для прогулянок. Різні епохи змішалися на одній території пам'яті: польські поховання, довоєнні поховання, поховання українських вояків минувшини і сьогодення. На цвинтарі повно неймовірних архітектурних прикрас та склепів, над зведенням яких довго думали та готувались. Тихе місце, щоб подумати та відірватись від свого особистого.

4. Лісопарк "Знесіння"

Ще один химерний прояв Львова - величезний лісопарк майже в самому центрі міста. Знесінням можна гуляти днями й не все дослідити: старий єврейський цвинтар, давні хресні стовпи, закинута колія, лижний спуск, озеро і багато чого ще.

Знесіння

Знесіння

Взимку на "Знесінні" вкрай тихо і безлюдно, хоча хвилин 10 відділяє парк від галасливої Личаківської.

5. Брюховицький ліс

Брюховицький ліс так само, як і Винниківський лісопарк, не має статусу парку, але є доволі популярним серед львів'ян, які живуть ближче до північно-західної частини міста. Ліс у Брюховичах сильно страждає від новобудов, які все більше тіснять його. Впритул до лісу - Голосківський цвинтар, найбільший у Львові некрополь, десяте місце з-поміж усіх кладовищ України.

Окрім того, на території лісу можна віднайти закинутий Брюховицький форт - один з 11 фортів, що мав забезпечувати кругову оборону міста. Також на цій території сховано багато різноманітних печер.

6. Головний залізничний вокзал

Вокзал, здається, не найкраще місце для прогулянок, але тільки не львівський. Особливо зараз, коли ще й площу Двірцеву доробили. Антуражно гуляти просторими залами, гріючись від холоду, пероном над коліями, слухаючи оголошення про прибуття та від'їзд потягів.

Якщо стати лицем до вокзалу і піти вздовж колій вправо, розгорнуться цікаві урбаністичні локації та пейзажі. Поєднання ретро часів Австро-Угорської імперії та СРСР - і сучасності. Так можна швидко вийти на вулицю Шевченка, Янівський цвинтар і парк СКА.

7. Піскові озера

Або, як їх ще досі іноді називають, Алтайські озера, хоча цю назву скасували ще до 1990-их. Це невеликий парк у Франківському районі, в якому справді є два з'єднаних між собою озера. Влітку там можна годувати качок, а взимку - думати про літо, коли знов можна буде покормити перелітних птахів, якщо сніг цього року у Львові не з’явиться.

"Алтайські озера"

"Алтайські озера"

Головне - не купатись там, ані взимку, ані будь-коли - негігієнічно і й небезпечно. Відкрили парк у 1960-их, а перед тим на його місці мирно простоювало сміттєзвалище. А "Піккардійська терція" навіть виконує пісню про це місце - і це пісня "Старенький трамвай".

8. Стрийський парк

Окрім того, що це один з найстаріших парків Львова, його також вважали найкрасивішим польським парком у період між двома світовими війнами. Зараз, гуляючи парком, можна відвідати кінотеатр "Львів", бібліотеку, кілька ресторацій, ставок із лебедями, який обігріватиметься взимку. Саме тут зимуватиме лебідь, якого врятували зі Скнилівського озера

Також можна влаштувати суворий зимовий челендж і розшукати дерева, вгадуючи їх без листя. Крім звичних львівських дерев, тут зростають також червоний дуб, тюльпанове дерево, магнолія, японський бузок і ще багато інших. Цікаво буде віднайти дитячу колію, хто ще про неї не чув - у покинутих вагонах також виходять ефектні постапокаліптичні фотографії.

9. Львівська цитадель

Територія між вулицями Коперніка та Зеленою, на якій розташована фортифікаційна споруда середини XIX століття. Її зведенням займались у 1850 - 1856 роках. Сама цитадель - це чотири вежі і триповерхова будівля казарми. Також впродовж Другої світової війни тут був концентраційний табір для військовополонених Stalag 328. Однак зараз цитадель - це готель у приватній власності, а довкола "самостійно" розкинувся невеличкий парк з пагорбним ландшафтом.

Однак з цікавинок - давні й покинуті фортифікаційні споруди, які можна шукати й знаходити в зарослях та між дерев.

10. Парк імені Івана Франка

Його вважають одним з найстаріших парків України. Розташований майже в самому центрі міста, між вулицями Соломії Крушельницької та Листопадового Чину, перед університетом ім. Івана Франка. Парк простягається нагору, до готелю "Дністер" і "перешіптується" з парком біля церкви св. Юрія.

На території парку є своєрідна ботанічна клумба, будиночок в центрі, в якому що тільки не було впродовж останніх кількох десятиліть. На горі парку часто вигулюють собак чи влаштовують заходи, пов'язані з йогою. А внизу є напівзакрите бомбосховище, над яким раніше часто гасали хлопці на велосипедах.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, які місця у Львові туристи відвідують найчастіше. За даними Львівської міської ради, редакція 032.ua склала відповідний перелік найвідвідуваніших місць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #цікаві місця #туризм #фотографія #прогулянки #парк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,85
EUR
42,85
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...