• Головна
  • Як львів’янка зробила своїх собак фотомоделями, - ФОТО
07:30, 27 листопада 2019 р.

Як львів’янка зробила своїх собак фотомоделями, - ФОТО

33-річна львів’янка Марина Луцюк фотографує своїх собак, яких вона забрала з вулиці, на фоні старовинних львівських брам та архітектурних шедеврів. У такий спосіб жінка хоче показати, що красивими бувають не лише породисті собаки з розплідників, а й вуличні чотирилапі, та привернути увагу до краси львівської архітектури.

Як розповіла Марина Луцюк журналісту 032.ua, обох своїх собак вона знайшла на вулиці і прихистила. Жуку  у 2013 році, а Бубу у 2014-му. Гуляючи з ними старою частиною Франківського району Львова, Марина почала помічати красу архітектури, зокрема те, що гарні будівлі є не лише у самому центрі міста.

“Історія почалася з мого бажання урізноманітнити прогулянкові маршрути задля здорового психічного стану своїх собак (я таке вичитала у статті якого зоопсихолога). Живу в доволі красивому районі, багатому архітектурною спадщиною і несподівано для себе  під час прогулянкових маршрутів, які я постійно розширювала і змінювала, почала зауважувати різні деталі, цікаві архітектурні елементи, красиві будинки, нові вулички, на які я раніше не дуже звертала уваги. Визріло бажання поєднати архітектуру міста і собак, а брами чи не найкраще рішення для цього”,  — розповіла Марина.

Вона публікувала фото у соцмережах й отримувала багато позитивних відгуків. Це перетворилось у хобі. Фотографуючи ту чи іншу браму, Марина намагається дізнатися історію будинку, ім’я архітектора, стиль, період.

“Але чим більше приглядаєшся до Львова, тим більш помітний процес його руйнації, частково несвідомої, адже освітня робота як така майже не проводиться. Людям місто здається звичним буденним і нецікавим, немає усвідомлення цінності його архітектури. Тому мені хочеться показувати Львів автентичний, красивий, а ще приязний до собак. Чом би й ні?”, — продовжила вона.

Окрім того, жінка намагається сформувати в оточуючих позитивне ставлення до тварин. Адже багато хто проти собак у місті, вважаючи, що це обов’язково небезпека, та обурюючись господарями, які не прибирають за своїми собаками.

Всі дуже привітні до нас і часто чекають, поки ми закінчимо фотографування біля брам, — підкреслила Марина. — Я намагаюся поважати чужий простір і дотримуватися правил, якщо вони не абсурдні (типу намордник в спеку) і заодно формувати позитивне ставлення до собак. Часто воджу їх в заклади харчування, знайомлю з людьми і намагаюся показати, що собаки це нормально і їхні власники також можуть бути нормальними”.

Нагадаємо, 032.ua повідомляв про те, як працює ЛКП “Лев” у Львові, яке регулярно прилаштовує у сім’ї безпритульних тварин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тварини #собак #архітектура
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...