• Головна
  • Львів'яни вимагають заборонити підготовку забудови парку "Горіховий Гай"
16:07, 18 жовтня 2019 р.

Львів'яни вимагають заборонити підготовку забудови парку "Горіховий Гай"

18 жовтня львів'янин Дмитрій Бондін зареєстрував електронну петицію до влади міста з вимогою заборонити підготовку до забудови парку "Горіховий Гай", що межує з вулицями: Куликівською, Сміливих та Околичною.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

За словами автора петиції, парк активно обкопують зі всіх сторін і протягують високовольтний кабель для будівництва будинку. 

При цьому, Франківська райадміністрація Львова видала забудовнику дозвіл на тимчасове порушення благоустрою для влаштування будівельного майданчика.

Дмитрій Бондін зауважив, що є дві ухвали Львівської міськради (№3114 від 03.12.2009  та №4808 від 19.06.2015), якими затверджено орієнтовну площу парку "Горіховий гай" - 36,6782 га.

Львів'яни виступають проти забудови зеленої зони, наголошують, що у парку "Горіховий Гай" велика кількість людей займається велоспортом, гуляє та відпочиває. Тому просять міську раду не допустити там будівництва і затвердити чіткі межі парку.

Станом на 18 жовтня, петицію підписало 50 людей. Усього для розгляду у Львівській міськраді електронне звернення має набрати 500 підписів львів'ян.

Як розповіла кореспонденту 032.ua львів'янка Ольга Козлова, 15 жовтня в місті відбулися збори активних мешканців Франківського району, де обговорювали питання можливої незаконної забудови "Горіхового Гаю". Місцеві мешканці, яких на збори, за словами львів'янки, прийшло близько сотні, наголошують, що цей парк - єдине місце без машин у мікрорайоні, де підлітки можуть позайматися велофрістайлом та спортивними активностями, побавитись на гірках, тут відпочивають і мами з візочками. 

Оскільки у Львові неодноразово виникали скандали та неприємні ситуації із забудовами, мешканці вирішили не зволікати і взяти ситуацію в свої руки. Окрім проведення зборів та реєстрації електронної петиції, львів'яни скерували ряд звернень та інформаційних запитів до Львівської міської ради і на "Гарячу лінію міста".

Також громадяни намагалися поспілкуватися із підрядниками, які прокладали кабель не в обхід парку, а крізь нього, втім молодики без пояснень від них втекли.

Згідно з копією дозволу на порушення благоустрою, кабель прокладають з вулиці Сміливих, 26 до вулиці Бойківської, 30б. За цією адресою розташований Житловий комплекс AVALON LUX, частково збудований, частково - в процесі будівництва. Якщо вірити сайтові новобудов, то квартири у цих багатоповерхівках уже розпродані.

Нагадаємо, неподалік "Горіхового Гаю", на вулиці Лазаренка, НУ "Львівська Політехніка" хоче звести житло для науковців. Львів'яни виступили проти такої забудови біля своїх помешкань. У ДАБІ пообіцяли перевірити будівництво.

Фото надала 032.ua Ольга Козлова,

фото на головній - "Фотографії Старого Львова"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Горіховий_Гай #будівництво #петиція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...