• Головна
  • На виконкомі заслухали питання про будівництво дитсадка на Княгині Ольги у Львові
12:01, 27 вересня 2019 р.

На виконкомі заслухали питання про будівництво дитсадка на Княгині Ольги у Львові

Сьогодні, 27 вересня, виконавчий комітет заслухав питання про будівництво дошкільного закладу з групами короткотривалого перебування дітей на вул. Княгині Ольги, 1−5 у Львові.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що у цьому району потрібен дитячий садок. А також, що він розуміє, що зараз триває судовий позов компанії "Львівська мрія" з міністерством оборони, які судяться, і паралельно із ДАБІ, яка не видає дозвіл на початок будівельних робіт. Та сказав, що коли матиме зустріч з міністром, то зі свого боку його про це поінформує.

Зазначимо, Львівської міською радою у 2012 році ухвалою було затверджено про надання згоди на прийманняу власність територіальної громади Львова міського містечка № 1 на вул. Княгині Ольги, 1−5 та інших військових містечок і надала згоду на прийняття у власність територіальної громади земельної ділянки орієнтовною площею 0,710 військового містечка.

У 2015 році між ЛМР та міноборони укладено меморандум про співпрацю. Згідно з пунктом 3 цього меморандуму, міноборони України зобов’язувалось у терміни до 31.10.2015 року у встановленому порядку опрацювати ці питання про передачу у власність територіальної громади міста Львова нерухомого майна та відмовитись від права вільного користування земельною ділянкою військового містечка № 1.

На сьогодні міноборони не виконало даного зобов’язання. Крім того, рішенням виконавчого комітету від 23.03.2018 року № 314 було затверджено містобудівні умови та обмеження на будівництво Західним управлінням капітального будівництва мініоборони двох багатоквартирних житлових будинків з вбудованими житловими приміщеннями, місцями для зберігання індивідуального транспорту, дошкільним навчальним закладом та двома трансформаторними підстанціями на вул. Княгині, 1−5.

Відомо, що містобудівні умови та обмеження були скасовані обласною ДАБІ.

Як зазначив власник будівельної компанії "Львівська мрія", вони хочуть збудувати дитячий садочок та інфраструктуру і пройшли всі відповідні експертизи, але вже близько 25 разів подавались на дозвіл на будівництво, проте їм відмовляли через те, що іде судовий спір.

Він також додав, що більшість осіб, що вкладали кошти у будівництво будинку, отримали відшкодування або ж отримали квартири в інших будинках, що будує компанія.

Нагадаємо, раніше 032.ua розповідав, що у Львові має з’явитися садок на 120 місць. Як повідомлялося раніше, ЛМР дозволила збудувати 2 багатоповерхівки з садочком і парковкою на території військового містечка №1 (вул. Кн. Ольги, 1-5). Згідно з проектом рішення, на ділянці, площею 6,3127 га, має бути два будинки на 10 поверхів, з вбудованими нежитловими приміщеннями, місцями для зберігання авто та дитячим садочком з групами короткотривалого перебування дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...