• Головна
  • З Центру космічного зв’язку на Львівщині планують запустити сигнал у космос
21:27, 18 вересня 2019 р.

З Центру космічного зв’язку на Львівщині планують запустити сигнал у космос

28 вересня, о 20:00, на космічній станції у Золочеві, Львівської області планують вперше в історії планети Земля, запустити в космос сигнал, який складатиметься зі 100 000 малюнків дитячих мрій.

Як розповіли 032.ua організатори події, усі дитячі зображення зашифрують у спеціальний сигнал та відправлять на 41 світловий рік у Всесвіт.

Ініціатором події виступила команда благодійного проекту "Здійсни мрію" спільно з Державним космічним агентством, яке організовує кодування і передачу радіосигналу в космічний простір.

"Мрії українських дітей полетять до зірок зі швидкістю майже 3 мільйони метрів на секунду і подолають відстань близько 400 трильйонів кілометрів. Вчені говорять про ймовірність відповіді на сигнал мрій від позаземних цивілізацій нашої Галактики", - кажуть автори проекту.

Керівник Національного центру управління та випробувань космічних засобів Володимир Присяжний пояснив, що для реалізації задуманого, в їхній установі створили спеціальну програму, що перетворює малюнки в пікселі та відправляє їх у позаземний простір.

"Провели тестування обладнання і можемо сказати, що раніше відправка такого об'єму даних за один раз ніколи не відбувалася. Наша команда буде працювати впродовж цілого місяця з цією місією під назвою «Промінь мрій». Ми вже знаємо детальний маршрут, яким полетять мрії", - додав Володимир Присяжний.

Українські дослідники космосу зазначають, що у Конвенції ООН міститься пункт, який дозволяє відправляти сигнали у Всесвіт, якщо вони несуть позитивний посил і там немає агресії. Інформація з малюнками дитячих мрій такою точно є, вона долатиме за одну секунду 300 тисяч кілометрів, аж поки не досягне планетної системи TRAPPIST-1, яка знаходиться у сузір'ї Водолія.

Одночасно з радіосигналом мрій у космос, 28 вересня о 20:00 на головній вулиці Києва, тобто на Хрещатику, 36, під час KyivLightsFestival  у небо злетить світловий промінь мрій - це буде художня візуалізація космічної події.

Кураторка проекту Лідія Таран зауважила, що проведене організаторами дослідження показало, що здатність українських дітей мріяти - згасає, і сучасне суспільство не розвиває у них це вміння. Аби показати усім надпотужну силу мрії, яка подолає трильйони кілометрів, доторкнеться до зірок і стане Вічністю та надихнути українців втілювати свої фантазії, і вирішили влаштувати такий захід.

Усі малюнки зібрали упродовж року, під час всеукраїнського арт-марафону #моядітячамрія в турі по містах і онлайн.

Додамо, що проект "Здійсни мрію" розпочався 29 квітня 2016 року, напередодні Всесвітнього деня бажань. У рамках проекту здійснюють мрії дітей зі складними захворюваннями, надихають їх вірити в себе та радіти життю.

Нагадаємо, на Львівщині мешканці все частіше встановлюють сонячні електростанції у приватних домогосподарствах. Сайт 032.ua розповідав, як це працює.

Фото надані організаторами

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...