• Головна
  • Fitch підвищив рейтинг Львова та ще чотирьох українських міст
12:13, 17 вересня 2019 р.

Fitch підвищив рейтинг Львова та ще чотирьох українських міст

Львів, Київ, Харків, Одеса та Дніпро опинилися в п'ятірці українських міст, яким міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довготермінові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній та національній валюті з рівня "B-" до "B".

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua з посиланням на "Новое Время".

Кредитоспроможність Львова та інших перелічених міст на самостійній основі оцінюють на рівні bb-, що вище суверенного рейтингу України.

Загалом, іноземні експерти позитивно оцінюють та прогнозують місце України в рейтингу, і відзначають, що наша країна продемонструвала своєчасний доступ до фіскального та зовнішнього фінансуванння, покращила макроекономічну стабільність та знизила бюджетну заборгованість.

При цьому, в Fitch похвалили народну підтримку президента Володимира Зеленського і контроль його партії над урядом. Зазначили, що таким чином в парламенті формується сильна позиція для руху вперед за політичною програмою, орієнтованою на реформи.

В агентстві додали, що новий прем'єр має найближчим часом домовитися про нову та більш тривалу програму з МВФ та, можливо, з розширеним фінансуванням EFF. Це дозволить погасити крупні виплати по суверенному боргу в найближчі два роки.

"Ми очікуємо, що держборг знизиться до 47,9% ВВП (55,8% з врахуванням гарантій) до кінця 2019 року, і досягне 44,4% до 2021 року", - зазначили в міжнародній установі.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав про нових міністрів Зеленського та народних депутатів, які представляють Львівщину у парламенті 9-го скликання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #економіка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...