• Головна
  • Міністри й високопосадовці Зеленського: хто тепер вирішуватиме долю українців
09:28, 2 вересня 2019 р.

Міністри й високопосадовці Зеленського: хто тепер вирішуватиме долю українців

29 серпня 2019 року відбулось перше засідання парламенту нового - 9-го - скликання, на якому одразу затвердили склад Кабінету Міністрів України та очільників ВРУ.

Кореспондент сайту 032.ua пропонує дізнатися детальніше, хто ці люди, чим вони займалися раніше і скільки заробили за минулий рік.

Голова Верховної Ради України

Міністри й високопосадовці Зеленського: хто тепер вирішуватиме долю українців, фото-1

Так, Головою ВРУ очікувано став 35-річний Дмитро Разумков, кандидатуру якого підтримало 382 народних депутати. У своїй промові новий спікер зазначив, що Рада повинна зробити реформу інститутів влади, побороти корупцію та покращити економічне зростання в країні. Раніше політтехнолог допомагав Зеленському у президентській компанії, керував власною компанією - “Ukrainian Consulting Group”. З 2006 по 2010 рік уродженець Бердичева був членом “Партії Регіонів”, але вийшов з неї після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича. Політтехнолог пішов слідами свого батька, покійного Олександра Разумкова, який був першим помічником Леоніда Кучми за його президентства. Цікавий факт: брат Дмитра Разумкова по батьку, Гліб, є сином головної редакторки “Дзеркала тижня” Юлії Мостової та пасинком політика Анатолія Гриценка, який одружився з Мостовою 2003 року.

Дмитро Разумков має дві вищі освіти: вивчав міжнародні економічні відносини у Київському інституті міжнародних відносин та правознавство у Національному університеті державної податкової служби. Згідно з декларацією, Разумков також є власником ТзОВ “Інтерінвест ХХІ століття", а його дружина - ТзОВ “Бізнесінвестбуд”.

Перший заступник Голови Верховної Ради

Міністри й високопосадовці Зеленського: хто тепер вирішуватиме долю українців, фото-2

“Правою рукою” Разумкова став ще один “Слуга народу” - 43-річний Руслан Стефанчук, якого підтримало 330 народних депутатів. Стефанчук - уродженець Тернополя, за освітою - правознавець (Хмельницький інститут регіонального управління та права) і менеджер виробничої сфери (Технологічний університет Поділля). Свого часу співпрацював із нардепом Анатолієм Матвієнком та віце-прем’єром Степаном Кубівим. Торік Стефанчук займався переважно науковою діяльністю, про що свідчить його декларація про доходи: нардеп задекларував майже 700 тис. грн, у тому числі - 231 тис. грн доходу від підприємницької діяльності. При тому, що увесь бізнес записаний на його дружину - База даних судової практики "Ратіо Деціденді", Міжнародна наукометрична база даних "Верба", Юридичне видавництво "Право України", частково Національна світлинотека "Українська мить" і  ТзОВ "Судова практика".

Заступниця Голови Верховної Ради України

Фото: Вголос

Фото: Вголос

Ще одна заступниця Дмитра Разумкова - це 48-річна львів’янка Олена Кондратюк, представниця ВО “Батьківщина”, яку підтримали 318 нардепів. За цю посаду боролися четверо представників від різних фракцій, зокрема, Мустафа Джемілєв, Ірина Констанкевич, Нестор Шуфрич та Олена Кондратюк, яка й здобула перемогу. Закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка, за фахом - історик. Була народним депутатом з 2007 по 2019 роки. Її чоловік - львів’янин Олександр Богуцький, директор каналу ICTV та власник частки ТзОВ "Правобережна Інформаційна Компанія". Торік у відділі Управління справами Апарату Верховної Ради України Олена Кондратюк заробила майже 400 тис. грн, ще 422 тис. грн склали відшкодування, пов’язані з виконанням депутатських повноважень.

Прем’єр-міністр України

29 серпня 290 народних депутатів підтримали кандидатуру 35-річного Олексія Гончарука як нового українського прем’єра. Найперше, на цій посаді Гончарук запропонував оновлений склад КабМіну, який передбачає скорочення кількості міністерств з 19 до 15 та меншу кількість міністрів - 17 замість 25. Також у новій Раді не буде першого віце-прем’єра, а кількість віце-прем’єрів скоротили з 6 до 2.

Уродженець Чернігівської області, за освітою - юрист (Інститут права ім. Володимира Великого, Академія державного управління при Президентові України, Інститут Аспена, Києво-Могилянська бізнес-школа). Раніше працював юристом у ТОВ «Городнянський завод продтоварів», компанії PRIOR-Invest, з 2009 року - голова ГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам», заступник гендиректора ТОВ “Перша Українська Індустріально-Інвестиційна Компанія”. Був радником Першого віце-прем’єра Степана Кубіва. Володіє часткою нідерландської компанії Global Health Resolution Participation B.V. Торік дохід від підприємницької діяльності приніс Гончаруку 1,78 млн грн, ще 60 тис. грн склала заробітна плата у громадській організації. 

Віце-прем'єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції

Фото: Інформатор

Фото: Інформатор

На цю посаду призначили 38-річного Дмитра Кулебу, уродженця Сум, дипломата і постійного представника України при Раді Європи. Закінчив Київський інститут міжнародних відносин, працює в МЗС із 2003 року, очолює благодійну організацію Фонд культурної дипломатії UART. Свого часу працював радником екс-голови МЗС Костянтина Грищенка, був членом команди Павла Клімкіна. Його дружина - Євгенія Кулеба заснувала ГО “Місто-Сад” (Garden City NGO). Торік у МЗС Кулеба заробив 255 тис. грн, ще майже 2,3 млн грн склала компенсація за довготермінові відрядження від того ж таки МЗС, а його дружина в громадській організації отримала понад 720 тис. грн гонорарів.

Віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації

Міністри й високопосадовці Зеленського: хто тепер вирішуватиме долю українців, фото-5

Цифровими трансформаціями в країні буде займатися 28-річний “айтішник” Михайло Федоров із Запорізької області. Закінчив “соціологію та управління” у Запорізькому національному університеті, свого часу був “студентським мером” Запоріжжя. Шість років тому заснував власне digital-агентство SMMSTUDIO, яке займається збільшенням продажів через рекламу в соцмережах, і одним з клієнтів якого був "Квартал-Концерт". Окрім цього, Федоров володіє частками ТзОВ "5 СЛУЖБА" і ТзОВ "СТАДІМІР". Минулоріч підприємницька діяльність принесла запорізькому бізнесмену понад 4,3 млн грн. У команді ЗЕ! відповідає за проект “Держава у смартфоні”, який передбачає перенесення усіх державних послуг на один сайт. У 2014 році вже намагався потрапити у Раду від партії Балашова “5.10”.

Міністр оборони України 

Міністри й високопосадовці Зеленського: хто тепер вирішуватиме долю українців, фото-6

Піклуватися про оборону країни в складний час війни з російським агресором буде 41-річний Андрій Загороднюк, випускник Оксфордського університету (фінанси) та Київського національного університету (правознавство), а також керівник і співзасновник ТОВ «Діскавері-бурове обладнання (Україна)» (Discovery Drilling Equipment), яка з початку війни на Донбасі поставляла українцям металеві печі та автомобілі швидкої на фронт. З 2015 по 2017 рік працював у Міноборони над реформами. Йому також належить частка прав на Фінансове агенство "Гелвекс", а його дружині - на ТзОВ “AICE HYDRO AS”. Андрій Загороднюк є кінцевим власником ПАТ “Стрий-Інжиніринг”. Торік він заробив майже 300 тис. грн зарплати, а його дружина - майже 600 тисяч.

Міністр закордонних справ України

Міністри й високопосадовці Зеленського: хто тепер вирішуватиме долю українців, фото-7

Спілкуватися з іноземними представниками й презентувати Україну за кордоном буде 49-річний Вадим Пристайко, родом з Одещини. Закінчив Київську політехніку за спеціальністю “Інформаційні технології”, Українську академію зовнішньої торгівлі. Був співзасновником одного з перших українських інтернет-провайдерів та інтернет-видань — “Електронні вісті”. Із 1994 року працює в МЗС, з 2002 року - в управлінні при Адміністрації президента, працював у Посольствах України в Канаді та США, займається питаннями НАТО. Торік в МЗС Вадим Пристайко заробив 271 тис. грн, а його дружина від надання майна в оренду - понад 400 тис. грн.

Міністр Кабінету Міністрів України

34-річний уродженець Дніпра Дмитро Дубілет, відомий як співзасновник “Монобанку” та колишній керівник правління “Приватбанку”, також увійшов до Кабміну. Навчався в Україні, США, Німеччині, отримував знанні і у Лондонській бізнес-школі. Серед іншого, заснував компанію Fine Web, що розробляла інтернет-портали; керував проектами у індійській компанії Infosys та варшавській MasterCard. Має досвід у впровадженні електронних державних послуг. Що цікаво: Дубілет працював у “Приваті” в той час, коли він ще був приватним і належав Ігорю Коломойському.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства

Економічними питаннями в Україні тепер буде займатися 44-річний киянин Тимофій Милованов, відомий як Почесний президент Київської школи Економіки (KSE). Навчався у КПІ та Києво-Могилянці, Київській школі економіки та американському Університеті Вісконсін-Медісон. 2014 року створив аналітичну платформу VoxUkraine, а 2016 року став членом Ради Нацбанку. Серед іншого, саме він влаштовував тренінг для учасників ЗЕ-команди в Трускавці після парламентських виборів. Торік заробив 4,3 млн грн на своїй основній роботі в Університеті Піттсбургу, ще 1,2 млн грн склала його винагорода як члена Ради НБУ, а 1,7 млн грн - зарплата в МГО "Київський економічний інститут".

Міністр юстиції України

37-річний Денис Малюська з Хмельниччини тепер очолюватиме Мін’юст. Вивчав право у КНУ імені Тараса Шевченка та в Університеті Лондона, з 2000 року почав роботу в юридичних фірмах, а з 2010 року став консультантом Групи Світового банку. Також працював в Офісі ефективного управління (BRDO), де є головою правління. Одружений, має чотирьох дітей. Є власником ТзОВ "Радник Прес", Адвокатського об'єднання "Адвокатська фірма "Бізнес-Право", бенефіціарним власником ТзОВ "ФАУБЕХА-ПІВДЕНЬ". Торік Денис Малюська заробив понад мільйон гривень, так само як і його дружина - на ГС "ФПРУ" та Agriteam Canada Consulting Ltd.

Міністр фінансів України 

42-річна уродженка Рівного Оксана Маркарова завідуватиме всіма державними фінансами. Має екологічну освіту (Національний університет “Києво-Могилянська Академія”), та економічну (Індіанський Університет в Блумінгтоні, США). Працювала у американському фонді прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund та у Світовому банку в США (проходила практику), очолювала Інвестиційну групу ІТТ. З 2015 року працювала в Мінфіні. Оксана Маркарова має частку корпоративних прав на ТОВ “ТАМ Архітекта”, а її чоловік - на ТОВ “Зеніт лтд”,  ТзОВ “Престиж-інформ”, ТОВ “Транскон”, ПП “Фрегат”, ТОВ “Аншлаг”, є кінцевим бенефіціаром ПуАТ “Акордбанк”. Торік Маркарова отримала 632 тис. грн зарплати в Мінфіні, 221 тис. грн процентів у “Акордбанку” та майже 6 млн грн від відчуження майна і цінних паперів.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України

35-річний киянин Олексій Оржель, який раніше працював у Офісі ефективного регулювання та здобув освіту в Київському політехнічному інституті ( Інститут енергозбереження та енергоменеджменту), вирішуватиме питання енергетики та довкілля у оновленому, об’єднаному з Мінекології міністерством. Раніше працював у Нацкомісії з держрегулювання у сфері енергетики, має досвід роботи в приватному секторі та Українській асоціації відновлювальної енергетики, де був головою. Торік офіційно заробив 450 тис. грн зарплати, ще мільйон гривень Оржелю принесла підприємницька діяльність, а також близько 300 тис. грн склали доходи від відчуження майна.

Міністр інфраструктури України

Владислав Криклій - 32-річний киянин, керівник Головного сервісного центру МВС України, має вищу освіту в галузі економіки (КНУ імені Тараса Шевченка). З 2002 року працює в приватному секторі - в КБ “Інтербанк”, компанії “Аструм інвестиційний менеджмент”, розвивав платформу продажу квитків ТОВ “Кіно-театр”, з 2014 року був радником Авакова, заступником начальника ДАІ, займався ліквідацією цієї структури, й пізніше реформував сервісні центри МВС. Владислав Криклій має частку корпоративних прав на ТОВ "ІНТЕРФІТ", ТОВ "ІНТЕР ФІНАНС УКРАЇНА", де є кінцевим бенефіціарним власником. Торік у Головному сервісному центрі МВС заробив понад 777 тис. грн зарплати, ще понад 237 тис. грн склали проценти у банку.

Міністр розвитку громад і територій України 

50-річна криворожанка Альона Бабак, директорка та співзасновниця ТОВ «Інститут місцевого розвитку» та членкиня “Самопомочі” у ВРУ 8-го скликання, опікуватиметься розвитком громад в Україні. Вивчала іноземні мови у Київському педагогічному інституті іноземних мов, а також фінанси й бізнес адміністрування - у американському університеті Ол Домініон (штат Вірджинія). Займалася питанням житлово-комунального господарства при Мінрегіонбуді, але в 2017 році склала депутатські повноваження. Торік в Управлінні справами АВРУ заробила 447 тис. грн та ще 422 тис. грн - за виконання депутатських повноважень, 90 тис. грн їй компенсували в тому ж управлінні за відрядження по Україні. Син Альони Бабак - Данило працює у ПрАТ "СК "Провідна”.

Міністр освіти і науки України 

29-річна уродженка Вінниччини Ганна Новосад тепер вирішуватиме освітні питання в Україні. Випускниця Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка та НУ  "Києво-Могилянська академія", і магістерських студій в університеті Маастріхту (Нідерланди), Анна Новосад уже має досвід роботи в Міносвіти, де очолювала управління з євроінтеграції, а також була радником екс-міністра освіти Сергія Квіта. Згідно з декларацією про доходи, торік в Міністерстві вона заробила понад 746 тис. грн, ще майже 7 тис. грн склали гонорари в Інституті лідерства, інновацій та розвитку.

Міністр охорони здоров'я України

Уляну Супрун на посаді міністра охорони здоров’я замінила 39-річна уродженка Львова Зоряна Скалецька (Черненко), доцент та заступник декана факультету правничих наук Києво-Могилянки. Закінчувала Зоряна Скалецька також цей університет, а ступінь доктора права здобула в польському університеті Марії Кюрі. Є головою правління Української медико-правової асоціації, членом Всесвітньої асоціації медичного права, директором громадської організації Форум здоров'я. На своїй роботі в Могилянці за 2018 рік Скалецька заробила 269 тис. грн, ще 23 тис. грн склали гонорари. Підприємницька діяльність у ГО "ЕЛІБУКР", ГО "Інститут розвитку регіональної преси", Благодійній організації "Легалайф-Україна" принесли їй ще трохи більше 100 тис. грн.

Міністр культури, молоді та спорту України

45-річний медіаменеджер з Нового Роздолу Володимир Бородянський завідуватиме культурними та спортивними сферами країни. За освітою - економіст (Київський національний економічний університет), але вже близько 20 років працює у засобах масової інформації (від “Московського комсомольця в Україні” - до “Нового каналу”, “Нашого радіо” та “Альфа-банку”). З 2004 року очолював правління телеканалу СТБ, з 2012 по 2018 рік також був директором медіагрупи StarLightMedia, куди належать також канали ICTV, Новий, M1, M2. Володимиру Бородянському належать корпоративні права на: ТзОВ “Своя Квартира”, ТзОВ “Інформаційне агентство "Метроном", Рекламно-інформаційне агентство "Панорама", ТзОВ “Перспективні прибуткові проекти”, ТзОВ “Діорама”, він також є бенефіціаром Krisfod Investments Ltd. з Британських Віргінських островів. Торік від діяльності на СТБ заробив 5,6 млн грн, 108 тис. грн - на Старлайт Медіа, ще 11,4 тис. грн доходу приніс "Благодійний фонд Соціальний захист працівників аудіовізуальних засобів масової інформації" та 650 тис. грн склад дохід від відчуження майна.

Міністр соціальної політики України 

34-річна Юлія Соколовська з Вінниччини, радниця міністра фінансів, тепер буде міністеркою соціальної політики. За освітою - економіст (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана), закінчила Національну академію державного управління при президентові України. Працювала у компанії “Міракс груп”, була начальницею одного з відділів у КМДА, працювала у Мінекономіки, Мінфіні, в проектах USAID. Торік заробила на підприємницькій діяльності більше мільйона гривень. 

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України

Соціальною стороною війни з російським окупантом займатиметься військова офіцерка, полковник запасу, учасниця бойових дій, 38-річна Оксана Коляда (Гаврилюк). Уродженка Хмельницької області, закінчила Львівський інститут внутрішніх справ (правознавство), працювала у МВС та ЗСУ, керувала управлінням преси в Міноборони, долучилася до створення регіональних військових прес-центрів у Авдіївці та Сєвєродонецьку, у 2017 році була заступницею командувача АТО. Голова Правління БФ «Інформаційно-координаційний центр» та спілки «Дім ветерана». Торік заробила 11 тис. грн в БО "Благодийній фонд Інформаційно-коордінацийній центр" та отримала 6 тис. грн соцдопомоги.

Міністр внутрішніх справ України 

Незмінним міністром уже при третьому президентові України є 55-річний уродженець Баку Арсен Аваков. Політикою займається уже близько 20 років, працював у Харківській міськраді, Харківській ОДА (голова), балотувався на мера Харкова, з 2014-го - міністр МВС України. Судячи з декларації високопосадовця, Арсен Аваков колекціонує твори мистецтва й антикваріат, вино та марки. Йому належить італійська компанія “Avitalia s.r.l.”, а його дружині - ТОВ "Підстепне Сонце". Торік у МВС Аваков заробив 919 тис. грн, а 67 тис. грн склали роялті від ТОВ "Видавництво Фоліо”, ще близько 250 тис. грн міністр отримав як проценти в банку, і майже 5 млн грн - дивіденди від італійської компанії. Його дружина у 2018 році заробила 3,2 мн грн у  ПАТ "Інвестор" та ще близько 1,5 млн від діяльності зазначеної вище компанії в Італії, понад 1,6 млн грн склали банківські проценти.

Голова Служби безпеки України

Питаннями СБУ тепер буде завідувати 45-річний уродженець Кривого Рогу, екс-директор студії “Квартал 95” - Іван Баканов. Має юридичну освіту та освіту ревізора (Київський національний економічний університет, Академія праці і соціальних відносин Федерації професійних спілок України). Був директором фірми “Екоенерджі”, а його дружина - Оксана Лазаренко була керівником "ПКС "Енерготек". З 2012 року Баканов працює у “Кварталі 95”, де з 2013 року значиться як директор. Раніше повідомлялося, що Іван Баканов не оприлюднив свою декларацію про доходи, щоб не піддавати небезпеці своїх близьких.

Генеральний прокурор 

Юрія Луценка при Зеленському замінив 42-річний уродженець Одещини Руслан Рябошапка, юрист, випускник київського Міжнародного Соломонова університету. Більше 13 років пропрацював у Мін’юсті, за Януковича очолював Бюро з питань антикорупційної політики, продовжив кар’єру в департаменті при Кабміні. 2016 року був членом НАЗК, але звільнився за рік роботи через конфлікт із головою агентства - Наталією Корчак. Троє синів Руслана Рябошапки - громадяни Франції: це пояснюють тим, що його дружина працює в Європейському суді з прав людини. Торік на цій посаді Олеся Бартовщук заробила 3,8 млн грн, ще 816 тис. грн склали доходи від відчуження майна. Натомість сам Руслан Рябошапка задекларував лише виплати від OECD, Management Systems International - Support to Anti-Corruption Champion Institutions (SACCI) Program in Ukraine та Світового банку на понад 770 тис. грн.

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #політика #влада #КабМін #міністри #Генпрокурор #ВРУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...