• Головна
  • У Зеленського просять підвищити пенсії шахтарям
19:13, 16 вересня 2019 р.

У Зеленського просять підвищити пенсії шахтарям

Нещодавно на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України зареєстрували електронну петицію до Володимира Зеленського з проханням підвищити пенсію гірникам, які працювали в підземних умовах при СРСР та в перші роки незалежної України.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Автор петиції - Євген Баклушин - пропонує змінити ст. 8 ЗУ "Про підвищення престижності шахтарської праці" та встановити мінімальну пенсію шахтарям, які відпрацювали більше 15 років під земелею або 10 років - до набрання чинності відповідного Закону, у розмірі 80% від заробітної плати гірників, але не менше 3-х розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

При цьому, для обчислення розміру пенсій за віком за кожний повний рік стажу роботи на підземних роботах пропонують додатково зараховувати по одному року до страхового стажу.

"У кожного з нас є близькі або далекі родичі, а можливо це і хтось із Вас, хто присвятив себе і всю свою трудову діяльність гірничій справі. На жаль, не всі змогли забезпечити собі мінімальний підземний стаж, встановлений у 2008 році на рівні 15 років і отримати гідну пенсію. Багато хто працював у підземних умовах при СРСР і в перші роки Незалежності України, і заробив 10 років обов'язкового на той момент підземного стажу, і за станом здоров'я або з виходом на пенсію, вже не зміг віддати себе небезпечній і важкій професії шахтаря. Ми не повинні залишатися осторонь і докласти всіх зусиль для справедливої оцінки недооціненої праці", - розповів у коментарі для 032.ua Євген Баклушин.

Електронну петицію до президента України можна підписати за посиланням. За 90 днів звернення має набрати 25 тисяч підписів українців, щоб його опрацювали у Верховній Раді. Зараз е-петицію підписало 26 людей.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав про новопризначених міністрів України та народних депутатів, які представляють Львівщину у парламенті 9-го скликання.

Додамо, що на Львівщині гірники часто порушують питання заробітних плат та протестують у зв'язку з невчасними виплатами і затримками зароблених ними коштів. Зокрема, у червні цього року був масштабний пікет шахтарів Львівської області, які перекривали трасу Львів - Рава-Руська. У грудні 2018 року під землею залишилися на знак протесту 80 шахтарів, які вимагали виплатити їм зарплату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #петиція #Львівщина #звернення #шахтарі #гірники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...