ТОП-5 смачних і нестандартних рецептів великодніх пасок - 032.ua

ТОП-5 смачних і нестандартних рецептів великодніх пасок

Журналіст сайту 032.ua підготував для читачів добірку, яка допоможе вам трохи змінити підхід до приготування традиційної великодньої страви і спробувати щось новеньке.

Італійська паска "Панеттоне"

Фото: takprosto.cc

Інгредієнти:

120 мл теплого молока; 15 грам свіжих дріжджів; 1 ст. л. цукру; 1 ст. л. борошна. Тісто: 100 г вершкового масла; 2 яйця; 2 жовтка; 1 жовток + 1 ст. л. молока; 1/3 склянки цукру; 3 склянки борошна; 0,5 ч. л. солі; 1 склянку родзинок і цукатів (можна додати горіхи); цукрова пудра.

Рецепт приготування:

Крок 1 У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте 1 ст. л. цукру і борошна і перемішайте. Накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 20 – 30 хвилин.

Крок 2 Готуємо тісто. Просійте борошно з сіллю. Масло розітріть з цукром, додайте яйця, жовтки і опару. Поступово додайте борошно і замісіть тісто (вимішуйте близько 10 хвилин). Покладіть тісто в змащену маслом форму, накрийте і залиште в тепле місце на 1,5 – 2 години.

Крок 3 Коли тісто підійде, додати в нього родзинки, цукати і знову злегка вимісити. Змастіть маслом дно форми для випічки і застеліть її пергаментним папером. Викладіть тісто в підготовлену форму, накрийте і залиште на 1 годину.

Крок 4 Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть верх італійського паски жовтком, змішаним з молоком. Випікайте 15 хвилин, потім ще 20 – 30 хвилин при температурі 165 градусів. Остудіть панеттоне, присипте цукровою пудрою і подавайте.

Ромова паска

Фото: smachno.ua

Інгредієнти:

1 кг. пшеничного борошна; 2 ст. молока; 70 г дріжджів; 7 яєць; 150 г вершкового масла; 1 ст. цукору; 2 ст. л. рому; 200 г цукатів; цукрова глазур для прикраси; кондитерська посипання, драже (за бажанням).

Рецепт приготування:

Крок 1 Опара: дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте дріжджі 500 г борошна, ложку цукру, розмішайте. Накрийте Миску рушником, залиште в теплому місці. Опара повинна піднятися і збільшитися в два рази в об'ємі. Жовтки відокремте від білків, білки збийте в густу піну. Розітріть жовтки з цукром до піни, потім додати топлене масло. Додайте також білки і ром. У піднялася опару додайте яєчну масу. Поступово введіть борошно, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким, еластичним і не липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна. Викладіть тісто в миску, прикрийте рушником. Залиште тісто ще на годину-дві, щоб воно збільшилося вдвічі.

Крок 2 Додайте в тісто цукати, заздалегідь вимочені в ромі, замісити ще раз.

Крок 3 Форми для запікання змастіть маслом, заповніть їх на третю частину тістом, накрийте рушником. Залиште форми з тістом в теплому місці, поки тісто не підніметься і заповнить 3/4 форми.

Крок 4 Духовку нагрійте до 180 градусів, поставте в неї форми і запікайте ромові паски протягом 40 хвилин  години.

Крок 5 Готові паски остудіть. Потім прикрасьте глазур'ю та кондитерської посипкою.

Сирна паска

Фото: gastronom.ru

Інгредієнти:

Для опари: 1/4 ст. молока; 1 ст. л. борошна; 1 ч. л. цукру; 20 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих дріжджів). Для тіста: 250 г сиру; 50 г вершкового масла; 2 яйця; 1 жовток; 2/3 ст. цукору; 2/3 ч. л. солі; 10 г ванільного цукору; 2 ст. борошна; цукати, родзинки, сухофрукти – за смаком;  Для прикраси: цукрова глазур, цукати, горіхи, кондитерські посипання.

Рецепт приготування:

Крок 1 Спочатку готуємо опару. Молоко підігріти до температури приблизно 37-40 градусів, розчинити в ньому цукор, дріжджі, додати борошно, перемішати. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце приблизно на 15 хв. (дріжджі повинні піднятися пухирчастої шапочкою).

Крок 2 У чашу міксера кладемо 2 яйця, жовток і цукор і насадкою "віночок" добре збиваємо хвилини 3-4. Має вийти біла пухнаста маса. В яєчну суміш через сито перетерти сир (сир брати не занадто сухий, але і не м'який, а середньої пастоподібної консистенції), влити розтоплене вершкове масло, додати сіль і ванільний цукор. Далі перемішати масу до однорідності. Важливо дуже добре перемішувати інгредієнти. Додати опару, що вже підійшла, і знову добре перемішати. Просіяти в суміш борошно і цукати і знову все добре перемішати. Має вийти, не дуже густе, але і нежрідке тісто. Має вистачити 2 склянки борошна.

Крок 3 Готуємо форми для пасок. Якщо це не одноразові паперові, а металеві, змащуємо їх маслом. Викладаємо тісто на 1/2 висоти форми, накриваємо зверху плівкою і ставимо в тепле місце. Тісто має піднятися мінімум в 2 рази. Може піти на це від 1,5 до 3 годин, у залежності від дріжджів.

Крок 4 Випікання пасок. Попередньо нагріти духовку до 200 градусів. Ставимо форми з пасками в духовку на 10 хв. Потім знижуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 30-60 хв. Час випічки залежить від розміру форми. Через 30 хв. почати перевіряти готовність паски на тестом на суху лучину. Якщо вона виходить з паски суха - паска готова. Важливо не пересушити паски.

Крок 5 Коли паска готова, витягуємо, остуджуємо і прикрашаємо за бажанням.

Паска, легка у приготуванні

Фото: gastronom.ru

Інгредієнти: 50 р дріжджів;  1 склянку підігрітого молока; 3 яйця; 100 г олії; 1 склянка цукру; щіпка солі. Для глазурі: 1 склянка цукру; 1 білок; 3 столові ложки лимонного соку.

Рецепт приготування:

Крок 1 Розводимо в теплому молоці дріжджі і вмішуємо туди яйця.

Крок 2 У масу вливаємо розтоплене масло, додаємо цукор і сіль, вмішуємо 4 склянки борошна.

Крок 3 Розкладаємо тісто в змащені маслом форми і залишаємо підходити на 3-4 години. Випікаємо близько 45 хвилин.

Крок 4 Готуємо глазур. Білки розтираємо з цукром і лимонним соком до тих пір, поки суміш не загусне.

Крок 5 Змащуємо глазур'ю паска і трохи підсушуємо її в духовці.

Шоколадно-лимонна паска

Фото: YouTube

Інгредієнти:

2,5 ст. борошна; 8 яєць; 1 ст. цукру; 2 пакетика сухих дріжджів; 1 ст. подрібненого мигдалю; 1 плитка чорного шоколаду; 100 мл рому або коньяку; 100 мл червоного сухого вина; 2 ст. л. вершкового масла; 1 лимон; 100 г апельсинових цукатів: кориця, гвоздика. Для глазурі: 3 ст. л. какао; 3 яєчних білка; 0,5 ст. цукру.

Рецепт приготування:

Крок 1 Розчинити дріжджі в 1 склянці теплої води. Додати борошно, замісити тісто і залишити на пару годин. Коли воно підніметься, знову замісити. Відокремити білки від жовтків і збити, а жовтки розтерти з цукром. Додати в тісто жовтки з цукром, мигдаль, подрібнений шоколад, вино, коньяк, сік лимона, цукати, прянощі. Додати збиті вершки.

Крок 2 Викласти тісто у форму, змащену вершковим маслом. Поставити паску в розігріту до 160 градусів духовку і випікати близько 90 хвилин. Крок 3 Збити білки в міцну піну, додати цукор і какао. Змастити шоколадно-лимонну паску глазур'ю. 

Читайте також: Зі Львова в Карпати: популярні туристичні маршрути на один день

Львів 032 новини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Актуальність
(0 оцінок)
Автор
(0 оцінок)
Якість матеріалу
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Суспільство
032.ua розповідає про символи найбільшого християнського свята та традиції, якими українці, передаючи їх з покоління у покоління, вшановують найсвітліше Воскресіння Христове. Великдень багатий різноманітними народними звичаями. На Великодні свята, як і на Різдвяні, зазвичай збирається разом уся родина. Традиційно відзначення Великодніх свят розпочинається з Вербної неділі. За тиждень до Ісусових страждань, Його смерті на хресті та Воскресіння, Христос уві...
Влада
Сьогодні, 21 квітня, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента. Зараз українці обирають між двома кандидатами, що набрали найбільше голосів у першому турі - чинним Президентом Петром Порошенком та Володимиром Зеленським. Під час проведення виборів, львів'яни повинні слідкувати за своєю поведінкою та за поведінкою інших, адже за порушення передбачена адміністративна та навіть кримінальна відповідальність. Про виявлені поруше...
Влада
У четвер, 18 квітня, депутати Червоноградської міської ради проголосували за звільнення засудженого за хабарництво заступника мера Червонограда Віталія Гаманюка. Про це повідомив Zaxid.net з посиланням на «Ехо Червонограда». Відповідне рішення депутати Червоноградської міськради підтримали одноголосно. Джерело фото: Ехо Червонограда Зазначимо, згідно з ухвалою Галицького районного суду, кримінальне провадження проти заступника міського голови Червоноградсь...
Пригоди
У п’ятницю, 19 квітня, близько 22:00 в одному з сіл Жидачівського району сталася смертельна ДТП. Про це повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області. Водій авто «Ауді» збив 71-річну велосипедистку, місцеву мешканку, та втік з місця пригоди. Жінка від отриманих травм померла на місці інциденту. Правоохоронці встановили особу втікача – ним виявився 31-річний місцевий мешканець. Медики встановили, що чоловік керував автомобілем у стані алког...
Пригоди
Сьогодні, 20 квітня, близько 11:29 у селі Запитів, що у Львівській області, сталася летальна ДТП. Цю інформацію у коментарі кореспонденту 032.ua підтвердила речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська. Джерело фото: Igor Zinkevych За даними керівника ГО “Варта-1” Ігоря Зінкевича, хлопчик, місцевий мешканець, поспішав на науку до церкви, переходив дорогу на пішохідному переході. Фура не встигла зупинитися, наїхала на дитину і провезла хлопця під кол...
Суспільство
У неділю, 21 квітня, у Львові відбудеться дві процесійні ходи римо-католиків з нагоди святкування Воскресіння Господнього. Про це повідомила прес-служба ЛМР. Завтра дві парафії організовують процесійні ходи: церква святої Марії Магдалини у Галицькому районі та парафія святого Антонія у Личаківському районі. За маршрутом дійства можливе ситуативнеобмеження руху транспорту. Процесійна хода парафії святої Марії Магдалини у Галицькому районі триватиме всього 4...
Пригоди
У п’ятницю, 19 лютого, близько 7:35 із однієї церкви Червонограду невідомий викрав два хрести, мобільний телефон та інше майно. Про це повідомив відділ комунікації поліції у Львівській області. Правоохоронці встановили особу крадія – ним виявився 30-річний мешканець Сокальського району. Викрадене майно у нього вже вилучили та повернули священнослужителю храму. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України – крадіжка. Правопорушник...
Культура
Вже традиційно сайт 032.ua підготував для своїх читачів добірку подій, які можна буде відвідати на найближчих вихідних, 20-го та 21-го квітня. Цього разу у перелік потрапило вісім цікавих і корисних, а головне — безкоштовних подій. Відкриття фотопроекту Надії Таравської “Вона” Вже цієї суботи на другому поверсі арт-центру “Дзиґа” відкриють фотовиставку “Вона” Надії Тарнавської. В рамках проекту виставлять 100 плівок, на яких можна побачити не просто жіноче...
Суспільство
Чоловіком, який з серпня перебував у лікарні швидкої допомоги, виявився мешканець села Ярошенка Жмеринського району. Про це повідомляє Zaxid.net. Пацієнта, який нічого про себе не пам’ятав, по фото впізнали його племінниці, які й звернулися в лікарню. Невідомим виявився 63-річний Микола Андрійович Мельник. Чоловік має двох сестер, двох синів та доньку від двох шлюбів. Рідні давно не спілкувалися з чоловіком через те, що його неодноразово судили за важкі зл...