
21:30, 29 травня 2015 р.
Як запобігти харчовому отруєнню: поради фахівців
Медики наголошують, що у впродовж травня у Львові зареєстровано 2 надзвичайні ситуації, пов'язані із масовим отруєнням людей.
Про це 032.ua повідомилив в обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Тож, що потрібно робити аби вберегти себе від харчового отруєння та не опинитися на лікарняному ліжку? Фахівці із обласної комісії діляться своїми порадами із мешканцями міста:
- тримайте в чистоті кухонне приладдя;
- для приготування страв використовуйте тільки свіжі продукти;
- для вживання у свіжому вигляді фрукти, овочі, зелень упродовж 10 хвилин замочуйте у воді, підкисленій оцтом у співвідношенні 3-4 столові ложки на 1 л, а потім промивайте під проточною водою;
- не купуйте продукти з простроченими термінами зберігання, пошкодженою упаковкою та на стихійних базарах;
- суворо дотримуйтесь технології приготування;
- зберігайте страви за температури не вище +5 °С (холодні готові страви зберігайте не більше 2-х діб, розігріту їжу - не більше 2-х годин);
- будьте особливо уважні при вживанні їжі придбаній в тимчасових, пересувних закладах харчування;
- відмовтесь від вживання в теплу пору року кондитерських виробів із заварним кремом, салатів, заправлених сметаною та майонезом.
- перед уживанням їжі завжди старанно мийте руки з милом і привчайте до цього дітей.
Читайте також: За фактом отруєння дітей у Червонограді правоохоронці відкрили кримінальне провадження .
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
13:49, 18 грудня
55
10:42, 19 грудня
19:03, 25 грудня
14:07, 28 листопада
