• Головна
  • ФОТОРЕПОРТАЖ: у палаці мистецтв відкрили виставку про романтичний Львів
12:40, 21 січня 2015 р.

ФОТОРЕПОРТАЖ: у палаці мистецтв відкрили виставку про романтичний Львів

У Львівському Палаці мистецтв відкрили виставку живопису Павла Федіва "Живописна душа міст: Львів - Перемишль - Замосць - Ланьцут - Жешув".

Про це повідомляє кореспондент 032.ua

За словами в.о. директора Львівського Палацу мистецтв Юрія Гнатковського, художник зумів тонко передати романтична атмосферу Львова.

Павло Федів уявив, якби вулицями і центральними проспектами нашого міста текла річка і на човнах пропливали повз пари

"Пан Павло Федів уявив, якби вулицями і центральними проспектами нашого міста текла річка і на човнах пропливали повз пари, місто би наповнювалося цією романтикою європейських міст. Уся ця атмосфера неймовірно тонко передана в картинах", - зазначив в.о. директора Львівського Палацу мистецтв Юрій Гнатковський.

Своє чергою, мистецтвознавець Ярослав Кравченко, розповів, що переглядаючи експозицію, тут кожен може знайти свій улюблений кусочок романтичного Львова.

"...Вулички, закапелки, ті місця, які викликають певну поезію, ностальгія, якісь згадки, не мармурові проспекти, а невеличкі закутки міста, будинки - це завжди було домінантою в пейзажах пана Павла. Тут ми маємо Львів, і кожен може знайти свій улюблений кусочок цього Львова... Також Павло пішов далі у своїй творчості: він почав фантазувати, почав творити свій венеційний Львів", - відзначив мистецтвознавець Ярослав Кравченко.

"Такі фантазії з архітектурою мають право на існування і говорять ще про один цікавий напрямок творчості пана Павла - його архітектурно-фантазійне проектування", - додав він.10937633_761223367259846_100337015_nЯк розповів сам художник, Павло Федів, він є фанатом Львова і вважає, що місту бракує води

"У мене є певний напрямок бачення: я фанат міста Львова. Чому я малюю річки? Вважаю, що нам бракує води. Також залишилася певна ностальгія і проявилася в різних малюнках... Місто мусить мати воду, бо вода - це символ життя", - розповів Павло Федів.

Зазначимо, що роботи виконані у жанрі станкового малярства. Відкриття виставки було приурочене до нещодавнього 70-річного ювілею художника. Зараз твори художника зберігаються в музеях та приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, США, Канади та Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #культура #Федів #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,72
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...