• Головна
  • Головний лікар Львова впевнений, що місту вдасться зекономили 10 мільйонів гривень, якщо стоматполіклініки переведуть на госпрозрахунок
16:07, 11 жовтня 2014 р.

Головний лікар Львова впевнений, що місту вдасться зекономили 10 мільйонів гривень, якщо стоматполіклініки переведуть на госпрозрахунок

У Львові пропонується стоматологічні поліклініки перевести на госпрозрахунок у співвідношенні – 60% бюджет і 40% госпрозрахунок.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб, це дало б змогу зекономити 10 млн грн бюджетних коштів.

Відносини у медицині між пацієнтом і лікарем вже давно не безкоштовні. Це факт, про це говорять всі.

«Відносини у медицині між пацієнтом і лікарем вже давно не безкоштовні. Це факт, про це говорять всі. Всім зрозуміло, що пацієнти платять гроші. На жаль, сьогодні законодавець дав можливість узаконити платні стосунки між пацієнтом і лікарем лише в певному сегменті видів медичної допомоги, в тому числі, у стоматології. Постановою Кабміну ще у 1996 році було дозволено створювати на госпрозрахункових засадах відповідні відділення і кабінети, які б мали працювати на базі неприбутковості, але мати право офіційно отримувати плату через касовий апарат на свої рахунки. Потім – скільки ти заробив, стільки ти отримав. Чесно, прозоро, без кишені», - сказав Володимир Зуб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Володимир Зуб
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...