• Головна
  • Львівському Беркуту допомагають уникнути криміналу, - депутат
16:04, 16 квітня 2014 р.

Львівському Беркуту допомагають уникнути криміналу, - депутат

Депутат Львівської обласної ради фракції Народного Руху України Олександр Ганущин  вважає, що колишні працівники Львівського БМОП «Беркут» беруть участь в нарадах ГУМВС України у Львівській області. Нардеп навіть написав звернення прокурору Львівщини.

Про це 032.ua повідомили прес-служба Львівської крайової організації Народного Руху України.

 «Пацеляк, екс-начальник «Беркуту», бере участь у нарадах в обласному управлінні,  на яких розказують що саме говорити слідчим, а самі слідчі намагаються всі протоколи складати «під копірку». Виглядає так, що  Революція Гідності нікого з правоохоронців і нічому не навчила», - наголошує Ганущин.

Як широко обговорюється у соціальних мережах, одна з таких нарад відбулася 14 квітня, о 10 год. 30 хв., у якій брали участь колишній керівник Львівського підрозділу «Беркут» Ростислав Пацеляк, т.в.о. заступника начальника ГУМВС України у Львівській області Олексій Душейко, начальник управління кадрового забезпечення ГУМВСУ у Львівській області Олег Зарічний та службові особи, що колись перебували у лавах Львівського БМОП «Беркут».

Крім того, народний обранець зазначає, що деякі колишні працівники Львівського БМОП "Беркут", не вірячи справедливе розслідування обставин та службових злочинів, до яких причетний Львівський БМОП «Беркут» під час подій на Майдані, надають йому, як депутату Львівської обласної ради, інформацію про те, що на таких нарадах, за участі їхнього колишнього керівника Р.Пацеляка, їм надаються вказівки як вести себе на допитах у прокуратурі Львівської області, яка розслідує кримінальні провадження щодо незаконних дій співробітників спецпідрозділу «Беркут» зі Львова під час подій на Майдані в Києві.

Окрім цього, Ганущину відомо від деяких колишніх працівників Львівського БМОП "Беркут", що аналогічні за змістом «наради» проводяться вищевказаними службовими особами ГУ МВС у Львівській області і щодо того, які пояснення мають надаватися у службових розслідуваннях, котрі проводяться на вимогу МВС України.

«Вищевказана поведінка, якщо вона дійсно мала місце, спрямована на те, щоб створити атмосферу кругової поруки та викривити свідчення у відповідних кримінальних провадженнях, засвідчує про небажання представників ГУ МВС у Львівській області з’ясувати всі обставини перебування Львівського БМОП «Беркут» у м. Києві та є кримінально-карним діянням відповідно до ККУ», - наголошує у своєму зверненні Гаущин.

Також депутат-рухівець звертає увагу, що окремі представники Львівського БМОП «Беркут», у приватних розмовах  вказують і на те, що слідчі прокуратури Львівської області, які розслідують кримінальні провадження у справі участі службових осіб БМОП «Беркут» при допитуванні свідків та отриманні пояснень у відповідних провадженнях, вказують допитуваним, якої версії подій триматися, мало не диктуючи відповідні свідчення у протоколи допитів. За таких умов є всі підстави вважати, що службовими особами ГУ МВС у Львівській області спільно з службовими особами прокуратури Львівської області вчиняються незаконні дії пов’язані з намірами штучно декриміналізувати дії Львівського БМОП «Беркут» під час подій листопада 2013 – лютого 2014.

Очевидно, що вищевказана інформація має стати предметом скрупульозних перевірок, оскільки авторитет органів міліції і прокуратури і так бажає кращого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Беркут
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,78
EUR
42,65
42,73
PLN
9,84
9,86
Оголошення
live comments feed...