• Головна
  • Поблизу львівської Катедри почали археологічні дослідження
13:33, 10 квітня 2014 р.

Поблизу львівської Катедри почали археологічні дослідження

Основне завдання науковців – простежити особливості будівництва фундаменту огорожі костелу та визначити глибину його закладення.

«Ми закладемо два шурфи у тих місцях, де планують реставрувати огорожу довкола Катедри», - розповідає керівник досліджень, молодший науковий співробітник «Рятівної археологічної служби» Остап Лазурко.

Нині огорожа в аварійному стані. Але перед тим як її реставрувати, потрібно точно знати, на яку глибину і де саме залягають фундаменти, та в якому вони стані. Дослідження також допоможуть з’ясувати, чому просідає грунт під парканом. Попередньо припускаємо, що причиною можуть бути збережені поховання.

Нагадаємо, археологічні дослідження поблизу Латинського кафедрального собору вже проводили у 2006 році, під час підготовки до святкування 750-річчя Львова. Тоді поблизу собору виявили десятки поховань, залишки огорожі старого цвинтаря та фундаменти середньовічної каплички .

З історичних джерел добре відомо про існування тут цвинтаря. Зокрема, він позначений на карті Губера 1777 року, де чітко видно його межі та огорожу. Тож припускаємо, що і зараз знайдемо поховання, - говорить Остап Лазурко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Катедра
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...