• Головна
  • Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища буде коштувати в середньому 300 млн
12:07, 9 жовтня 2013 р.

Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища буде коштувати в середньому 300 млн

Львів реалізовує комплексний проект поетапного закриття міського сміттєзвалища, включаючи повну біологічну рекультивацію. Як розповів сьогодні міський голова Львова, вже відібрано 3 зі 7 ділянок, де можна будувати потужний комплекс з переробки сміття.

«Думаю, обласна рада та обласна адміністрація будуть відстоювати позицію, щоб ми отримали кошти на рекультивацію. В середньому – це 300 млн грн. Більш точну цифру можна буде отримати, коли закінчиться експертиза стадії «П». Після цього перейдуть до розробки креслень, тоді ми побачимо кінцеву суму.

З тих 7 ділянок, які були запропоновані областю, ми зупинились на 3 ділянках. По цих трьох ділянках вступаємо в юридичні перемовини з керівниками тих чи інших рад. Хочемо вийти в ідеалі на 2 ділянки, щоб по них оформляти документи. Це ділянки в межах Львівської області. Зараз ми працюємо з відповідними населеними пунктами, щоб були громадські слухання.

Ця проблема може бути вирішена тільки за одної умови: коли весь політикум нашої області об’єднається і поставить собі за мету врегулювати питання. Це проблема, важлива для всіх, вона має об’єднати всіх», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у міському бюджеті на 2013 рік ухвалою сесії № 2217 від 19.03.2013 «Про затвердження річного плану пріоритетного фінансування природоохоронних заходів з міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2013 році» передбачено кошти в сумі 286,285 тис.грн. на завершення проекту рекультивації міського полігону. На завершення робіт із розробки комплексного проекту необхідні кошти в сумі 1368,675 тис.грн., на які подано запит щодо його фінансування з обласного фонду ОНПС на 2013 рік.

Станом на сьогодні проект виконано та подано на експертизу в ДП «Укрдержбудекспертиза» (м. Київ). Триває робота проектантів та усіх співвиконавців над зауваженнями експертизи. Проектантами інституту на половину зауважень передано відповіді і уточнення в ДП «Укрдержбудекспертиза».

Після отримання висновків комплексної державної експертизи, будуть проведені конкурсні торги, якими буде визначено виконавця робіт з поетапного закриття відповідно до цього проекту та доопрацьовано проектну стадію.

Щодо вирішення питання нової ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу Львівська міська рада своїм партнером визначила Міжнародну фінансову корпорацію (МФК), яка має великий досвід в реалізації проектів з будівництва сміттєпереробного комплексу та полігонів ТПВ в Європі. Відбір інвестора є необхідною умовою для МФК, яка може співфінансувати або надати інвестиційні кошти переможцю конкурсу для реалізації проекту. З метою проведення конкурсного відбору, МФК неодноразово наголошувала про необхідність відведення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу та нового полігону ТПВ, оскільки це є основною вимогою інвесторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...