• Головна
  • Завтра у Львові обговорять соціальні наслідки жіночої трудової міграції
19:08, 2 жовтня 2013 р.

Завтра у Львові обговорять соціальні наслідки жіночої трудової міграції

Соціальні наслідки жіночої трудової міграції. Під такою назвою у рамках 6-го Екуменічного Соціального Тижня у Львові відбудеться панельна дискусія. Учасники обговорять актуальні та болючі питання міграції жінок, соціальне сирітство, дитяче виховання та торгівлю людьми.

Захід розпочнеться 3 жовтня о 9:00 год в приміщенні Українського Католицького Університету, корпус філософсько-богословського факультету, вулиця Хуторівка, 35а, семінарська кімната.

Доповідачами будуть: проф. Гельма Лутц, Франкфуртський університет імені Йогана Вольфганга Гьоте; Григорій Селещук, голова Комісії Української Греко-Католицької Церкви у справах мігрантів; Світлана Одинець, молодша наукова співробітниця Інституту народознавства Національної академії наук України, керівник проектів Комісії УГКЦ у справах мігрантів, редактор міграційного порталу «Навігатор»; Катерина Левченко, правозахисник, президент міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда Україна»; Вікторія Володько, соціолог, кандидат соціологічних наук; Марта Чумало, ГО «Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи» та ін.

«Суспільна дискусія в Україні про нашу жіночу трудову міграцію лише розпочинається, незважаючи на те, що українки почали автономно мігрувати до країн ЄС та до Росії, - ще з 1990-их років. Самостійна і масова міграція жінок –– це загалом сьогоднішня світова тенденція, і український випадок лише її підтвердження. Але чому ще це важливо нам осмислити? Бо жіноча міграція переформатовує українські суспільні стосунки, змінює уявлення про норми і межі відповідальності кожного з членів родин, впливає на формування нових соціальних ідентичностей всередині суспільства. Великою помилкою є думати, що міграція жінок має лише негативні наслідки (а вони, звичайно ж, є). Бо міграційна стратегія, і зокрема, коли вона здійснюється жінкою, - це подолання приватної, персональної і загальносуспільної кризи, і в багатьох випадках, вона завершується перемогою людини над обставинами, а, отже, змінами у її середовищі. Є шанс, що цю важливу суспільну дискусію, ми таки зможемо реалізувати на рівні глибокого осмислення. Це нам всім потрібно», - каже Світлана Одинець, модератор заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,67
42,73
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...