• Головна
  • «Тютюновий» шантаж Садового-Починка ветували
16:12, 24 вересня 2013 р.

«Тютюновий» шантаж Садового-Починка ветували

Депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови на проект ухвали «Про врегулювання питання торгівлі тютюновими виробами у тимчасових спорудах». «За» проголосували 68 депутатів, проти – міський голова Львова Андрій Садовий, інформує кореспондент Вголосу.

За словами голови комісії з питань архітектури і містобудування ЛМР свободівця Андріяна Гутника, «усупереч шантажу та відвертому оббріхуванню ВО «Свобода» з боку головного редактора газети «Експрес», співвласника мережі кіосків з розповсюдження преси «Інтерпрес» Ігоря Починка», депутати підтвердили заборону на реалізацію тютюнових виробів в газетно-журнальних кіосках.

Перед розглядом питання депутатам показали відео, на якому чітко видно факт продажу сигарет неповнолітнім в кіосках мережі «Інтерпрес».

Паралельно Андріян Гутник звернувся до міського голови припинити фарисейство, коли він з одного боку усіляко бореться з продажем алкоголю неповнолітнім, а з другого, лобіює незаконний сигаретний бізнес в газетно-журнальних кіосках, які по факту перетворилися на магазинчики з продажу тютюну.

«Такий гешефт по-львівськи у цій ситуації є неприпустимим. Адже цигарково-газетно-журнальні кіоски «Інтерпрес», у яких преса - це лише непримітний довісок до сигарет, продаючи тютюнову продукцію, порушують  статтю 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», у якій йдеться про заборону продажу тютюнових виробів неповнолітнім особам. А також, ухвалу Львівської міськради, яка забороняє продавати в кіосках преси сигарети. Давайте не будемо підтримувати подвійні стандарти та боротись з «вітряками», адже Ви не Барон Мюнхаузен, а мер міста», – зазначив Андріан Гутник.

Водночас голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак наголосив, що депутатський корпус в жодному разі не обмежує права продавців преси на реалізацію друкованої продукції. Мова йде виключно про заборону продажу сигарет.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...