• Головна
  • На місці колишнього ринку «Добробут» у Львові буде сквер
11:36, 27 травня
Надійне джерело

На місці колишнього ринку «Добробут» у Львові буде сквер

На місці колишнього ринку «Добробут» у Львові буде сквер

У центрі Львова буде сквер, а в майбутньому – великий громадський простір. Його облаштують у районі вже колишнього ринку «Добробут» – на площі Князя Ярослава Осмомисла та на території, обмеженій вулицями Лазневою - Сянською - Підмурною.

За це проголосували на засіданні виконкому Львівської міської ради.

«Ця територія розміщена в частині Світової спадщини ЮНЕСКО і має всі шанси стати ще однією візитівкою Львова. А сквер, який тут дуже пасує, – окрасою Львова, – зауважив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. – Ще донедавна ідея зі сквером в районі «Добробуту», здавалося б, була малоімовірною. Нині місто зробило перші реальні кроки до її реалізації».

На місці історичних оборонних споруд розроблять концепцію зв’язку скверу із зеленими зонами вул. Підвальної та просп. Свободи.

Також розроблять концепцію транспортного розвитку, аби підвищити безпеку користування простором пішоходів, велосипедистів та для пріоритезації громадського транспорту.

Нагадаємо, понад 20 років Львівська міськрада судиться за землю у центрі міста, на місці колишнього ринку «Добробут». У грудні 2023 року Верховний суд скерував справу по ринку «Добробут» на новий розгляд.

Читайте також: Львівський ТЦК повідомив, куди телефонувати з питань мобілізації

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сквери_львів #парк_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,93
40,99
EUR
44,15
44,22
PLN
10,05
10,11
Оголошення
live comments feed...