• Головна
  • У Львові на Сихові відновлюють будинок, що найбільше постраждав від ракетного обстрілу
13:20, 24 травня
Надійне джерело

У Львові на Сихові відновлюють будинок, що найбільше постраждав від ракетного обстрілу

У Львові на Сихові відновлюють будинок, що найбільше постраждав від ракетного обстрілу

Житловий будинок на вулиці Хоткевича, 56 – один з тих, що сильно постраждав від ракетного обстрілу 29 грудня минулого року. З цього часу у будівлі ведуться активні ремонтні роботи.

Про перебіг ремонтних робіт розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Вже вдалося відновити дах, змонтувати один ліфт, замінити пошкоджені вікна у місцях загального користування завдяки благодійній організації та надано фінансову допомогу мешканцям на відновлення вікон і дверей у їхніх квартирах.

«Внаслідок ракетного обстрілу 29 грудня 2023 р, у будинку на вул. Хоткевича, 56 уламками ракети було пошкоджено зовнішні стінові панелі, парапети та покриття даху, вибито майже 80% вікон (231 з 294 всього), пошкоджено 63 вхідних дверей у квартири. Значних пошкоджень зазнали міжкімнатні перегородки та стіни деяких квартир. Також зазнала зміщення ліфтова шахта та відбувався обрив канатів, через що ліфти 1 і 2 під’їздів стали непридатними до експлуатації”, - йдеться у повідомленні.

У перші дні після ракетного удару за допомогою комунальних служб, ОСББ, управителів, волонтерів, громадських організацій було закрито віконні прорізи тимчасовими матеріалами, відновлено електро-, тепло-, водо-, та газопостачання у постраждалих будинках, прибрано територію від уламків, евакуйовано пошкоджені автомобілі.

Далі було проведено експертне обстеження щодо технічного стану будинку в цілому та ліфтів. Виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт основних конструкційних елементів будинку, покрівлі та заміну пошкоджених ліфтів.

Відтак з міського бюджету було виділено 4,3 млн грн на відновлення пошкоджених ліфтів 1 та 2 під’їздів. Станом на сьогодні підрядник виконав будівельні роботи в машинних приміщеннях та шахтах ліфтів. Змонтовано ліфт 1-го під’їзду та проводиться демонтаж ліфта 2-го під’їзду. Завершити роботи заплановано до 1 липня 2024 року.

Також місто виділило 4,6 млн грн на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану покрівлі та стін в межах сходової клітки і в окремих квартирах.

Станом на сьогодні підрядник відремонтував покрівлю будинку та проводить покриття металом парапетів. Одночасно проводяться аварійно-відновлювальні роботи з укріплення стін сходової клітки та квартири №4. Паралельно ведуться роботи із відновлення оздоблення стін сходової клітки. Завершити усі роботи заплановано до 1 серпня 2024року.

Як наголошують у департаменті, до заміни пошкоджених вікон місць загального користування та лоджій залучено благодійну організацію GLOBAL EMPOWERMENT MISSION. Завдяки їй замінено 1108 конструкцій.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару РФ по Львову 29 грудня в Сихівському районі зазнали пошкоджень 30 багатоповерхових житлових будинків, в основному на вулицях Хоткевича та Чукаріна.

Читайте також: За минулу добу на фронті відбулося 88 бойових зіткнень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #хоткевича #будинок #обстріл #відновлюють
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,03
41,07
EUR
44,18
44,24
PLN
10,10
10,14
Оголошення
live comments feed...