• Головна
  • Депутати від Львівщини розробляють законопроект, який покінчить з ремонтами доріг взимку
19:43, 6 вересня 2013 р.

Депутати від Львівщини розробляють законопроект, який покінчить з ремонтами доріг взимку

Сьогодні, 6 вересня, під час виступу з трибуни Верховної ради України народний депутат член фракції УДАР Ярослав Дубневич повідомив, що  депутати від міжфракційного об’єднання «Львівщина» розробляють законопроект, який має закріпити на практиці тримісячний термін затвердження всіх бюджетних програм та порядків перерахування міжбюджетних трансфертів на поточний рік.

«На практиці, це дозволить, нарешті, покінчити з такими ганебними явищами як укладання асфальту зимою, будівництво на морозі та іншими авральними роботами, які сьогодні змушені проводити з-за довгого руху паперів та затягуванням з  прийняттям відповідних рішень», - наголосив депутат.

Ярослав Дубневич повідомив, що його виступ стосується проблеми фінансування робіт на соціально-значимих об’єктах  таких як школи, лікарні та дитячі садки коштом державного бюджету.

«На жаль, більшість робіт коштом держави ми на місцях розпочинаємо, чи продовжуємо реалізовувати у третьому – четвертому кварталі бюджетного року. Причина цього –  запізніле прийняття управлінських рішень у вигляді порядків перерахування міжбюджетних трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам, та порядків  перерахування міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами.

Простою мовою це означає  затягування з паперами котрі регулюють перерахунок державних коштів.

Практика найбільшого розгортання будівельних та дорожніх робіт саме в  осіннє зимовий період, негативно позначається не тільки на подальшій якості об’єктів соціально-економічної сфери. Казначейські проблеми, котрі стають традиційними, спричиняють зрив строків виконання робіт, перенесення їх на наступні бюджетні періоди, а за цим і здорожчання їх для державної скарбниці та перенесення термінів їх прийняття в експлуатацію.

Тому то наші виборці так довго чекають на нові дитсадки та школи та ремонти в них», - наголосив ударівець.

Відтак, Ярослав Дубневич повідомив, що разом з іншими народними депутатами від міжфракційного об’єднання «Львівщина», розробляє ряд законопроектів, що мають закріпити на практиці тримісячний термін затвердження всіх бюджетних програм та порядків перерахування міжбюджетних трансфертів на поточний рік. Ці ініціативи, у разі прийняття, дозволять реально забезпечити принципи своєчасності, рівномірності, гарантованості та повноти перерахування трансфертів, котрі закріплені у Бюджетному кодексі України.

«На практиці, ми маємо нарешті покінчити з такими ганебними явищами як укладання асфальту зимою, будівництво на морозі та іншими авральними роботами, які сьогодні змушені проводити з-за довгого руху паперів та затягуванням з  прийняттям відповідних рішень. Закликаю усіх депутатів приєднуватися до роботи  у цьому напрямку та підтримати такі законопроекти у сесійному залі», - резюмував народний депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...