• Головна
  • Вул Коперника скоро розпочнуть бетонувати (ФОТО, ВІДЕО)
08:04, 6 вересня 2013 р.

Вул Коперника скоро розпочнуть бетонувати (ФОТО, ВІДЕО)

Зараз, у межах співпраці міста з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6, ремонтують вул. Бандери - вул. Коперника на ділянці від вул. Чупринки до повороту трамвайної колії (музей «Русалка Дністрова»), вул. Городоцьку на ділянці від церкви Анни до ТЦ «Магнус», вул. Б. Хмельницького на ділянці від пл. Осмомисла до вул. Мулярської, вул. Замарстинівську на ділянці від вул. Мулярської до вул. Гайдамацької. Підрядники запевнили, що ремонтують дорогу відповідно до графіків. Про це інформує http://luxsanteh.kiev.ua/.

DSC_0213

 

DSC_0256

 

«Станом на зараз завершують роботи по демонтажу на вулиці Коперника, роботи виконані на 90%. Залишилось декілька ділянок у верхній ділянці вулиці. Зараз підготовляють корито і будуть починати влаштування дорожнього одягу - спочатку піщаний шар, потім щебінь і після цього почнуть бетонні роботи. Після закінчення бетонних робіт, будуть встановлювати трамвайні колії, котрі, відповідно до проекту, будуть безшумними, і лише після цього будуть викладати бруківку на цій вулиці.

Роботи йдуть по зазначеному графіку, ми повністю вкладаємося в терміни виконання. Сподіваємося, що погодні умови нам не завадять.

Проблеми виникли на вулиці Богдана Хмельницького, тому що не вдалося віднайти у повному обсязі креслення і плани підземних комунікацій, а ті що є, допускають похибку в розміщенні комунікацій. Через це нам інколи не відомо місце знаходження деяких труб та комунікацій. Це в свою чергу затримує нас. Але ми стараємося вкластись у терміни.

Тротуари ми робимо в комплексі з дорогами, але пріоритетом в нас є дорожнє покриття. Спочатку ми маємо пустити рух по дорогах, а хідники доробимо через 1-2 тижні після доріг», - розповів Євген Калитич, в.о. директора ЛКП «Львівавтодор».

«На вулиці Б.Хмельницького є затримки через недостачу інформації по підземних комунікаціях, тому ми не знаємо, що нас ще чекає під землею. Щодо інших робіт у мене претензій немає. Я повністю задоволений і фінансування буде проводитись і надалі у повному обсязі», - розповів представник міжнародної консалтингової компанії «Egis Bceom» П’єр Ів Десьє.

«В середньому ми працюємо по 12-13 годин на день, але це також залежить від погодних умов. Зараз ми працюємо над підключенням стічних систем житлових будинків  до колодязів, тому деколи треба продовжувати робочий день через те, що ми не можемо собі дозволити залишати мешканців без каналізації.

Зараз на об’єкті задіяно 160 працівників, але є ще також люди поза об’єктом, котрі допомагають нам у роботі. Їх ще близько 200 осіб.

Основна проблема - підземні комунікації, вони є дуже старими. Щоразу під час розробки грунту ми натикаємося на щось, чого не було в плані та кресленнях, і тому нам потрібно переробляти проект. Це, звичайно, ж затримка у часі. На відрізку від «Магнусу» до в’язниці ми співпрацюємо з археологами. Також ми працюємо з комунальниками «Львівводоканал» та «Львівсвітло». Вони докладають усіх зусиль для того щоб покращити роботу як свою так і нашу», - розповів представник підрядної організації «Онур» Февзі Айранджоглу.

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» 3 червня цього року підписало договір підряду з компанією ONUR TaahhutTasimacilikVeTicaretLtd.STI. на виконання робіт з реконструкції доріг з трамвайними коліями.

Відтак, у 2013 році підрядник повинен виконати роботи на таких об’єктах:

  • «вул Промислова» (вул Б. Хмельницького - Волинська) довжиною 410 м по трамвайній лінії 6; «вул Б.Хмельницького» (вул Осмомисла - Мулярська), «вул Замарстинівська» (вул Мулярська - Гайдамацька) довжиною 980 м по трамвайній лінії 6;
  • «вул Городоцька» (вул Шевченка - Шпитальна) довжиною 720 м по трамвайній лінії 6;
  • «вул С.Бандери» (вул Чупринки - Коперника), «вул Коперника» (вул С. Бандери - СЗШ №9) довжиною 470 м по трамвайній лінії2.

Загальна довжина доріг, які будуть відремонтовані, - 2580 м.

Як повідомили в ЛКП «Львівавтодор», станом на 4 вересня ремонтні роботи по об’єктах виконані відповідно до затвердженого графіку.

На вул Городоцькій (вул Шевченка - Шпитальна) виконано 92% демонтажних робіт, влаштовано на 85% каналізацію та на 10% водопровід. Після відновлення водопроводу підрядники перейдуть до влаштування дорожнього одягу.

На вул Бандери-Коперника на 94% виконані демонтажні роботи, нову каналізацію влаштовано на 70%, водопровід – на 45%. Щодо робіт з влаштування дорожнього одягу – на 50% виконано корито, на 15% прокладено дренаж, на 15% влаштована піщана подушка.

На вул Б.Хмельницького (довжиною 410 м по трамвайній лінії 6) та вул Замарстинівській (вул Мулярська – Гайдамацька, довжиною 980 м по трамвайній лінії 6) вже проведено на 91% демонтажні роботи. На 40% прокладено нову каналізацію, на 5% - водопровід. Тривають роботи з влаштування каналізаційного колектора. Загалом виконано робіт на приблизно 33%. 

На вул Промисловій на 15% виконано демонтажні роботи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...