• Головна
  • Визначили найвищі зарплати літа – дослідження
09:48, 7 вересня 2013 р.

Визначили найвищі зарплати літа – дослідження

Незважаючи на те, що літо — період відпочинку й відпусток, у цьому році ринок праці був досить активним. Так, на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна за три літніх місяці було опубліковано 36 908 пропозицій про роботу, що майже на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року. Більше за все нових вакансій роботодавці пропонували в липні, на 20% більше, ніж протягом інших літніх місяців.

Міста-лідери за кількістю пропозицій незмінні — Київ (близько 60% усіх пропозицій), Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Львів. Також досить часто пропонують роботу в АР Крим і в Запоріжжі.

Більше за все шансів знайти роботу буде в програмістів і системних адміністраторів. Саме для них за підсумками літа пропонували найбільшу кількість вакансій. Також роботодавці зацікавлені бачити у себе в компаніях спеціалістів з продажів, рекламістів і маркетологів. Затребувані й секретарі, офіс-менеджери, інший адміністративний персонал. Досить часто (п’яте місце за підсумками літа) роботу пропонують молодим спеціалістам. Також новинкою літнього сезону стало входження до ТОП-10 сфер за кількістю вакансій професійної сфери «Будівництво». І традиційно значна кількість пропозицій була відкрита для кваліфікованих спеціалістів у виробничій сфері.

ТОП-10 зарплат у Києві та регіонах

За три літніх місяці лише четверта частина вакансій була опублікована із зазначенням рівня можливих зарплат. Як і загалом по ринку, найчастіше вказують зарплати для IT-спеціалістів і спеціалістів у сфері продажів. Така ситуація очевидна — програмістів приваблюють високими ставками, а продажників — можливостями для заробітків (адже вказують найчастіше не ставку, а дохід із врахуванням можливих бонусів).

Також необхідно відзначити, що, на відміну від загального рейтингу, де третє місце за кількістю пропозицій дісталось маркетологам і рекламникам, у рейтингу пропозицій із вказаним рівнем зарплати третє місце — у адміністративного персоналу. Це також не дивує — як правило, для таких спеціалістів ставки фіксовані, тож зазначення рівня заробітку суттєво зменшує потік резюме від кандидатів.

ТОП-10 зарплат у Києві (літо 2013)

Найбільш високооплачувані київські спеціалісти — це ТОП-менеджери, IT-спеціалісти. Вакансії саме такого профілю переважно включені до ТОП-100. Також там можна знайти пропозиції для спеціалістів і керівників у сфері продажів, виробничих спеціалістів.

 

 

Професія

Зарплата

1

Фінансовий директор

Від 40 тис. грн.

2

Директор із продажів в Україні (міжнародна компанія)

40 тис. грн.

3

HR-директор

Від 35 тис. грн.

4

Керівник служби внутрішнього аудиту

Від 32 тис. грн.

5

Технічний директор

32 тис. грн.

6

.net Team Lead

32 тис. грн.

7

Комерційний директор (агропромисловий комплекс)

Від 30 тис. грн.

8

Front-end developer

Від 24 тис. грн.

9

Менеджер із продажів

Від 20 тис. грн.

10

Керівник торгового представництва в Україні

Від 20 тис. грн.

 

Таким чином, за результатами трьох літніх місяців лідери по зарплатах — управлінці в сфері продажів. Як і в попередньому місяці, так і за результатами трьох місяців спеціалісти у виробничій сфері в Києві в ТОП-10 зарплат не потрапили.

ТОП-10 зарплат у регіонах (літо 2013)

У регіонах ситуація йде схожим чином — невелика кількість вакансій із зазначенням реальних зарплат, аналогічні професійні сфери лідирують за публікаціями таких оголошень. Лідерами за кількістю вакансій є Донецьк і Харків. Причому в цих регіонах опублікована однакова кількість вакансій із зазначенням можливого доходу. Проте якщо в Донецьку їх частка складає всього 22% від усіх вакансій, то в Харкові — 35%. Третій регіон за кількістю вакансій — Одеса, а ось Дніпропетровськ опинився лише на четвертому місці.

До ТОП-100 найбільш високооплачуваних спеціалістів так само, як і в столиці, найчастіше входять програмісти, керівники й спеціалісти з продажів, але в регіонах спостерігається більше високооплачуваних вакансій для спеціалістів у сфері виробництва.

ТОП-10 зарплат у регіонах (літо 2013)

 

Професія

Регіон

Зарплата

1

Директор виробничої компанії

Кривий Ріг

30 тис. грн.

2

Генеральний директор (управління інвестпроектами в Криму)

Ялта

24 тис. грн.

3

Mobile С++ developer

Одеса

20 тис. грн.

4

Регіональний менеджер

Одеса, Миколаїв

18 тис. грн.

5

Java developer

Дніпропетровськ

Від 16 тис. грн.

6

Директор промислового підприємства

Дніпропетровськ

Від 15 тис. грн.

7

Регіональний директор (мережа магазинів)

Одеса, Донецьк

12 тис. грн.

8

Android developer

Харків

Від 10 тис. грн.

9

Керівник напрямку

Одеса

Від 10 тис. грн.

10

Територіальний менеджер з продажів

Львів

8 тис. грн.

 

Незважаючи на кількісне лідерство Донецька й Харкова, зарплатним лідером ТОП-10 літніх зарплат стала Одеса.

Затребуваність спеціалістів

Влітку 2013 року роботу шукали 77 818 спеціалістів. Рівень конкуренції на ринку залишається незмінним — на одну вакансію претендує в середньому 5 кандидатів. У сферах із найвищою конкуренцією такий показник досягав 10-11 кандидатів на місце, а в сферах із найнижчою конкуренцією одному кандидату могли пропонувати дві вакансії.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2013 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...