• Головна
  • На Львівщині керівника Славського лісгоспу викрили на захопленні лісу та будинку
12:44, 26 березня
Надійне джерело

На Львівщині керівника Славського лісгоспу викрили на захопленні лісу та будинку

На Львівщині керівника Славського лісгоспу викрили на захопленні лісу та будинку

Лісник спільно зі своєю дружиною та трьома землевпорядниками підробили офіційні документи, щоб привласнити собі ділянку у лісі з будинком лісника.

Спеціалізована екологічна прокуратура повідомила про підозру керівнику Славського лісгоспу, який водночас є депутатом селищної ради у Львівській області, а також його дружині та трьом інженерам-землевпорядникам. Їх викрили на оборудці з привласнення ділянки лісу і майна вартістю понад 3 млн грн, повідомили у офісі Генерального прокурора України у вівторок, 26 березня. З власних джерел LVIV.MEDIA відомо, що йдеться про Сергія Кокоця.

За даними слідства, кілька років тому, керівник лісгоспу, будучи депутатом та головою комісії з питань землекористування селищної ради, вирішив привласнити ділянку лісу з розміщеним на ній будинком лісника площею понад 200 кв м. Для реалізації оборудки залучив чотирьох спільників.

“Від імені своєї дружини він написав заяву до селищної ради на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення 0,35 га землі для ведення особистого селянського господарства. Після ухвалення позитивного рішення землевпорядники виготовили документ з порушеннями вимог законодавства. Вони не вказали про приналежність ділянки до земель лісфонду, що перебувають у віданні лісгоспу, а також розташоване на ній майно”, – повідомили у офісі генпрокурора.

“У лютому 2022 року, після затвердження проєкту землеустрою, розпочалася процедура передачі земельної ділянки. Але зареєструвати право власності на неї жінка не встигла, тому що посадовець лісгоспу дізнався, що їх викрили правоохоронці. Загальна вартість земельної ділянки лісфонду спільно з майном становить понад 3 млн грн”, – повідомили в прокуратурі.

Тож для прикриття незаконних дій за заявою дружини депутата селищна рада скасувала свої попередні рішення.

Нещодавно усім п'ятьом підозрюваним було інкриміновано підроблення офіційних документів, їх використання та незакінчений замах на привласнення чужого майна, вчинений за попередньою змовою групою осіб. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За даними ДБР ділянка розташована в курортному місці. Землю лісгоспу подружжя хотіло отримати начебто для ведення особистого господарства.

Читайте також: У Львові оперативно затримали крадіїв з банку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівщина #славське #керівник #лісгосп #будинок #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...