• Головна
  • У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола
15:20, 25 березня

У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

Сьогодні минає 25-та річниця з дня трагічної загибелі В’ячеслава Чорновола. У Львові вшанували пам'ять політика, публіциста, діяча руху опору та Героя України.

Представники влади та громадськість поклали квіти до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, що у сквері «На валах». Від громади міста до урочистостей долучився перший заступник міського голови Андрій Москаленко, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Будучи тут, ми розуміємо, наскільки цінною є кожна хвилина і кожен день для певного рішення. І наскільки ця хвилина і цей день може бути втраченим. В’ячеслав Чорновіл завжди буде для кожного з нас Героєм і тим, хто вказував вектор руху. Тому мати такий приклад і йти з ним по життю – особливо цінно. Пам’ятаймо про це», - сказав Андрій Москаленко.

В’ячеслав Чорновіл – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в’язень СРСР. Був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Загинув за нез’ясованих обставин 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Борисполем. Похований у Києві на Байковому кладовищі.

Читайте також: У Львові найдорожче орендувати 1-кімнатну квартиру серед українських міст

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #чорновіл #річниця #загибелі #пам'ятник #квіти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...