• Головна
  • У Львові проведуть архітектурний конкурс аби змінити територію з Винниківським ринком
18:02, 23 березня
Надійне джерело

У Львові проведуть архітектурний конкурс аби змінити територію з Винниківським ринком

У Львові проведуть архітектурний конкурс аби змінити територію з Винниківським ринком

У Львові проведуть Всеукраїнський відкритий архітектурно-містобудівний конкурс на проєктну пропозицію розвитку території, обмеженої вул. Личаківською, вул. Солодовою та вул. І. Вишенського.

За умовами конкурсу буде збережено ринок та дві цінні мозаїки. Таке рішення підтримав виконавчий комітет Львівської міської ради. Терміни проведення конкурсу повідомлять згодом.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, йдеться про територію в історичній частині Львова поруч з важливими для нашого міста пам’ятками. Тож з допомогою конкурсу вдасться знайти краще містобудівне та об’ємнопросторове рішення з врахуванням містобудівної цінності території.

«Для формування завдання детального плану території на цій ділянці згідно з ухвалою Львівської міської ради передбачено проведення містобудівного конкурсу.

Ми попередньо мали практику з проведенням містобудівного конкурсу у районі Погулянка, де місто сформувало дуже чіткі вимоги, зокрема наявність рекреаційних зон, їх збереження з обмеженнями майбутньої комерційної забудови, параметрами, які будуть функціональними в цій локації та дозволять комфортно новому об’єкту вписатися в історичний контекст. Так само і тут.

Ми прописуємо основні параметри, враховуючи історико-архітектурний опорний план. Він одразу дає розуміння висоти та вигляду об’єктів і ще цілої низки вимог у різних точках цієї локації, щоб вони були інтегровані в історичну тканину міста. Окрім того, планується достатня кількість паркомісць на всі комерційні приміщення», – розповів Антон Коломєйцев.

Ще одним важливим аспектом, за словами головного архітектора міста, є збереження ринку. Він може бути різного формату, зважаючи на глобальну реконструкцію та перебудову кварталу, однак, на думку архітекторів, важливо, щоб на цій території залишалась функція ринку – загальнодоступного громадського об’єкта.

Окрім цього, для міста дуже важливим є збереження мозаїк, які є на цій території.

«Там є цінні мозаїки: на одноповерховій частині ринку є об’ємна мозаїка – дуже цікавий приклад з мистецького спадку 80-х років, так само є мозаїка і на стіні житлового будинку. Якісь елементи можуть бути законсервовані і збережені, інші  можуть бути перенесені в нове місце і там відтворені – це вже питання до проєктних рішень. Однак це є важливий елемент, який ми так само в рамках конкурсного завдання будемо прописувати», – наголосив Антон Коломєйцев.

Рішення про проведення конкурсу лише дає старт роботі над завданням, яке сформують найближчим часом. Терміни щодо реєстрації та подачі проєктів будуть відомі разом з оголошенням про початок конкурсу.

«Зараз ми потребуємо ряду передпроєктних досліджень, йдеться про дослідження інсоляції – попадання сонячних променів у житлові будинки, які передбачені нормативними вимогами, щоб не порушити ці вимоги для суміжних житлових будинків. Потрібно провести ці дослідження і тоді вже запускати конкурс», – додав Антон Коломєйцев.

За словами головного архітектора міста, на оплату конкурсних премій місто не витрачатиме бюджетних коштів.

Читайте також: За продаж двох гранат львів'янин може сісти на сім років

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#винниківський_ринок #архітектурний_конкурс #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...