• Головна
  • У Львові відкрили виставку про Митрополита Андрея Шептицького (ФОТО)
18:00, 5 вересня 2013 р.

У Львові відкрили виставку про Митрополита Андрея Шептицького (ФОТО)

У Львові відзначать 100-ліття, відколи Митрополит Андрей Шептицький передав Національний музей в дар українському народові. З цієї нагоди у Національному музеї відкрили виставку, яка триватиме до кінця року. В урочистому відкритті заходів взяли участь керівництво міста та області, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), Високопреосвященний Владика Ігор (Возняк). Про це повідомили у Львівській міській раді

muzej

 

Вчора розпочались урочистості до 100-ліття, відтоді як Митрополит Андрей Шептицький передав Національний музей у Львові в дар українському народові. Непересічній події 100-літньої давнини присвячено ряд заходів, організованих Львівською митрополією УГКЦ та Національним музеєм ім. Андрея Шептицького.

muzej2

 

«Наш край породив двох великих велетнів – це Король Данило і Митрополит Андрей Шептицький. Людина планетарного масштабу. Сьогодні ми тільки частиночку з того великого труда, який він зробив, пізнаємо, розуміємо та усвідомлюємо. Радянська влада дуже багато попрацювала, щоби ми не знали багато чого, але його життя – це особлива Божа ласка, його таланти – це особливий Божий дар. Вони все більше і більше проявляються сьогодні, хоча він там, на небі, за нами спостерігає і дивиться. Він все своє життя присвятив служінню. Він робив все можливе, щоб ми, як українці, були здорові, освічені, щоб ми були патріотами. Його життєвий шлях для нас – це дороговказ. Сьогодні ми доторкаємось до дуже важливої частинки його життя – це мистецтво. Мистецтво дає можливість людині гармонійно розвинутись, бути особистістю. Я би хотів, щоб максимальна кількість львів’ян та гостей міста, завітали в музей, щоб побачити ці унікальні праці, твори, які дають тобі можливість якось по-іншому полюбити цей світ, краще його зрозуміти», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

muzej3

 

Як зазначають організатори, відзначення 100-ліття проголошення Митрополитом Андреєм Шептицьким передачі Національного музею в дар українському народові, має за мету привернути увагу суспільства до збереження музейних пам’яток, духовного й культурного зростання, та є виявом щирої турботи Української Греко-Католицької Церкви про історичну спадщину і майбутнє українського народу.

muzej6

 

У рамках відзначення 100-ліття дарунку Митрополита Андрея, 25-27 вересня цього року в Національному музеї, що у Львові, триватиме Міжнародна наукова конференція «Збереження і дослідження історико-культурної спадщини у музейних зібраннях: історичні, мистецтвознавчі та музеологічні аспекти діяльності».

muzej7

 

Окрім цих заходів заплановано багато презентацій каталогів творів мистецтва та виставок, які присвячені цій події.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,82
42,92
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...