• Головна
  • На Львівщині створять денні спецгрупи для дітей з аутизмом
17:41, 4 вересня 2013 р.

На Львівщині створять денні спецгрупи для дітей з аутизмом

 Львівщині буде створено окремі спеціальні групи для денного перебування дітей з аутизмом, - про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА

Як зазначила заступник директора департаменту соціального захисту населення Оксана Яковець, на сьогодні в області реабілітаційні послуги дітям-інвалідам надають 8 центрів соціальної реабілітації: Львівський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Сонечко», Львівський міський центр реабілітації «Джерело», Золочівський, Пустомитівський, Мостиський, Бродівський, Кам’янка-Бузький районні центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Новороздільський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. До кінця року заплановано відкриття ще двох центрів – у Городоцькому та Миколаївському районах.

«Враховуючи необхідність створення реабілітаційної установи для дітей з аутизмом, вирішено на найближчу перспективу створити окремі групи для дітей з аутизмом при міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів, обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, перебування 24 дітей з аутизмом в товаристві «Родина Кольпінга» на денному стаціонарі та створення спеціальних умов перебування в районних центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів», – сказала О. Яковець.

Зазначимо, що станом на 1 січня 2013 року на обліку в управліннях соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів знаходилось 10 915 дітей-інвалідів. У 2012 році пройшли курс соціальної реабілітації 236 дітей-інвалідів, упродовж І півріччя 2013 року – 191 дитина-інвалід.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...