• Головна
  • Львівське сміттєзвалище у с. Грибовичі продовжує чекати на своє вирішення
16:08, 4 вересня 2013 р.

Львівське сміттєзвалище у с. Грибовичі продовжує чекати на своє вирішення

Пройшов вже місяць з того часу, як в с. Великі Грибовичі на Львівщині планувалося затвердити територіальну громаду і її Статут та прийняти на зборах села рішення щодо припинення функціонування сміттєзвалища, повідомляють в ГО «СПАС».

Нагадаємо, 29 липня цього року планувалося провести загальні збори громади села Великі Грибовичі. На зборах планувалося затвердити саму громаду та Статут, вирішити питання функціонування Львівського сміттєзвалища, обговорити питання можливості судових процесів щодо відшкодування за заподіяну шкоду бездіяльністю у вирішенні сміттєзвалища чинного та колишніх міських голів Львова. Але самі збори фактично не відбулося, оскільки на них прийшло небагато селян.

Далі, громадські активісти зі «СПАСу» дали 20 днів сільському голові Грибович Ігорю Пителю на якісну організацію повторних зборів села. Та провели в Грибовицькій сільській раді круглий стіл з цього питання.

«Пройшов місяць часу – а віз і далі там! Сміттєзвалище і далі функціонує, інколи навіть димить. Сільголова І. Питель та депутати Грибовицької сільської ради, депутати Жовківської районної ради та Львівської обласної ради, навіть чинний мер Львова Садовий Андрій Іванович – всі надалі героїчно протистоять одне одному у багаторічному багатоборстві. Звичайно, створюватимуться комісії з питання сміттєзвалища, проходитимуть круглі столи, виїздні засідання… Робота народних обранців кипить, хоч результат все той самий… А тим часом, з кожним днем експлуатації Грибовицького сміттєзвалища, здоровя людей з навколишніх сіл та самих львів’ян все «покращується».

За Грибовичами йде село Гряда. А збоку від Гряди – Брюховичі! Колись - загальновизнана рекреаційна зона, зелені легені Львова! За азимутом, між іншим Брюховичі знаходяться від сміттєзвалища дуже близько. Цікаво, як впливає цей екологічний чинник на вартість тутешньої землі?

Особисто і надалі спостерігатиму за діями місцевої влади щодо вирішення питання із закриттям сміттєзвалища. Припинити його роботу можна було ще в минулому місяці. Для цього необхідно було б створити громаду села Великих Грибович та прийняти нею рішення щодо подальшої долі сміттєзвалища, яке з правової точки зору є кінцевим і не оскаржується в суді. А так, ми вже маємо 34 дні неефективних дій місцевої влади щодо вирішення Грибовицького сміттєзвалища.

Лічильник ввімкнено, і виборці сьогоднішньої влади будуть проінформовані нашою громадською організацією про кількість днів, якими вони вимушено чекали на рішення наболілого питання. Так, нам доведеться збирати громадських активістів та ходити селами, що біля сміттєзвалища, проводити роз’яснювальну роботу, роздавати листівки. Той - хто нехтує здоровим глуздом та не поспішає з вирішенням основного, стратегічного питання, яке стосується життя і здоровя людей, екології грунтів – не може представляти інтереси виборців. Адміністратор, менеджер в органах місцевого самоврядування, не тотожно продавцю картоплі чи електронних ваг. Мусить бути і якійсь моральний стрижень, сумління, тощо…

Зрозуміло, що на наступних місцевих виборах, чергових чи позачергових, громада не обиратиме осіб, які не здатні вирішити їх питання. Більше того, представники сьогоднішньої місцевої влади, легко можуть потрапити в майбутньому в перелік бездіяльних щодо вирішення питання Грибовицького сміттєзвалища, а за це в свою чергу – громада може і спитати в суді.», - прокоментував заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...