• Головна
  • У Львові відкриють Меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару
17:03, 11 березня
Надійне джерело

У Львові відкриють Меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару

У Львові відкриють Меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару

У Львові відкриють меморіальну таблицю, яку присвятять Блаженнішому Любомиру Гузару.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів ЛМР.

Таблицю повісять у каплиці святих Безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ, що розташована на вул. Лисенка, 45. Відкриття таблиці відбудеться вже 16 березня о 12:30.

Довідково

Любомир Гузар народився у Львові 26 лютого 1933 року, 1944-го родина переїхала до Австрії, потім оселилися у США. У Сполучених Штатах він прожив 20 років. Закінчив семінарію, вивчав богослов’я в Католицькому університеті у Вашингтоні, студіював філософію у Фордгамському університі. 1969-го переїхав до Рима, де прожив майже 25 років. Тут захистив дисертацію, 9 років викладав у Папському місійному університеті «Урбаніана».

У 1977 р. висвячений Верховним архієпископом Йосифом Сліпим на єпископа. За рік став архімандритом монастиря Студійського Уставу. Об’їздив мало не весь світ, бував усюди, де знаходяться греко-католицькі громади (Австралія, Латинська Америка, Європа). «Ці подорожі наштовхнули мене на дуже просту і ясну думку – люди всюди однакові. З ними треба розмовляти, спілкуватися. Їх треба слухати, їх треба поважати. Тільки з взаєморозуміння і взаємоповаги може вирости щось вагоме і гідне», – підкреслював кардинал Гузар.

У 1993 р. він повернувся в Україну. На надзвичайному Синоді єпископів УГКЦ був обраний її главою (2001). Став кардиналом. У 2011 році пішов у відставку, передавши паству і церкву Святославу Шевчуку.

Блаженніший Любомир Гузар упродовж багатьох років залишався беззаперечним моральним авторитетом не тільки для греко-католиків, але й для вірян інших конфесій та людей, далеких від релігійного життя.

Читайте також: У Львові планують перейменувати ще одну вулицю

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#любомир_гузар #меморіальна_таблиця_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...