• Головна
  • Львів’яни проти ресторану: історія одного протистояння (ФОТО)
а що думаєте Ви?
16:31, 2 вересня 2013 р.

Львів’яни проти ресторану: історія одного протистояння (ФОТО)

а що думаєте Ви?

У Львові значного галасу здійняло будівництво «Королівської пивоварні», що на вул. Староєврейська 9. Власник пивоварні Григорій Козловський захопив підвальне приміщення будинку за адресою Площа Ринок 16, і мешканці даного будинку почали протестувати проти такого свавілля. Журналістам інтернет видання «Страйк» відомо, що зараз справа дійшла до суду і всі будівельні роботи мають припинитись, - пише перший соціальний портал Страйк UA

Наші журналісти вирішили самі поспілкуватись із мешканцями прилеглих будинків, і прибувши на місце вони побачили активну підготовку «Королівської пивоварні» до відкриття.
Більше того, як виявляється найбільше від даного ресторану страждатимуть мешканці будинку №7 по вул.. Староєврейській, чиє подвір’я фактично узурпував Козловський Григорій Петрович.
Подвіря, яке прилягало до будинку №7 і було на балансі ЛКП «Старий Львів» дивним чином фактично стало власністю ресторану «Королівська пивоварня».
Як так сталось?
Пан Козловський і ще кілька осіб створили ОСББ «Староєврейська, 9», куди входили:
1. ТзОВ «Львівнафтотранспроект»;
2. Калінічук Галина Петрівна;
3. Козловський Григорій Петрович;
4. Козловська Меланія Григорівна;
5. Калінічук Борис (?)
Ось це обєднання мешканців у власність придбало прибудинкову ділянку за тією ж адресою.
Кожен юрист знає, що практика передачі прибудинкових ділянок у власність ОСББ є досить важкою і потребує значних затрат. За статистикою, дуже малий відсоток ОСББ отримує у власність ділянки.
Львівська Міська Рада легко ухвалила дане рішення і пан Козловський із своєю родиною стали власниками подвіря, що на Староєврейській 9.
Тут слід зазначити, що у будинках на Площі Ринок, Староєврейська 7 та Староєврейська 9 був спільний внутрішній двір і лише стародавній мур був межею,яка ділила дане проблемне подвіря.
Під виглядом реконструкції цей мур було ліквідовано. Дозволів на такі дії не було і не могло бути, тому що мур вважався пам’яткою архітектури і як сам будинок №7 відходив під захист ЮНЕСКО.
Зруйнувавши мур та знявши шар грунту Григорій Петрович зробив ідеальну площадку для літніх майданчиків та автостоянки свого нового ресторану, при тому на чужій території.
А що ж мешканці?
Знявши півметровий шар грунту, для того, щоб авто могли заїжджати, Козловський оголив газову трубу. При тому, цю трубу кожен раз зачіпають автомобілі,які вїжджають у двір. Водовідвідні та водопостачальні труби взимку замерзають.
Мешканці звертись до різних інстанцій зі скаргами, адже проїзд, який собі зробив підприємець є їхнім під’їздом фактично. Вся бюрократична система спромоглась «перекидати стрілки» один на одного і писати мешканцям відписки. Жодна структура повного пакету документів, які мають бути у їх розпорядженні надати не може.
Все, що зробила влада – поставила обмежувальний стовпчик на вїзд авто, а ключі від нього передала тому ж Козловському Григорію Петровичу.

З тих документів, що нам змогли надати мешканці виходить, що Козловський і Ко захопили більшу половину двора будинку №7. Яким чином це відбулось важко сказати, адже у всій цій бюрократичній тяганині є багато білих плям відносно цього.
Виходить, що без згоди мешканців (що є порушенням закону) на їхньому подвірї буде функціонувати ресторан, як і на Площі Ринок 16.

Найцікавішим є те, що Калінічук Галина Петрівна, яка являється членом ОСББ «Староєврейська 9» по сумісництву була головою комісії, що затвердила передачу даної прибудинкової території.

У зв’язку з тим, що мешканці бояться свого новоспеченого сусіда, говорити і показувати матеріали на камеру вони відмовились. Враховуючи недавній конфлікт воно і не дивно.

61b9a86c171114ad70239ab00652cb72

 

8dafc915da429b085743b1591d264ae4

 

4c1e8f08c4d2778dc1b6440a8f96707e

 

4bd2765d580afc8eed9b696c109656cd

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...