• Головна
  • У Львові лікують важкопораненого розвідника, який мріє повернутися на фронт
18:09, 8 лютого
Надійне джерело

У Львові лікують важкопораненого розвідника, який мріє повернутися на фронт

У Львові лікують важкопораненого розвідника, який мріє повернутися на фронт

Володимир Овсяніков втратив руку та око на війні, і вже переніс понад 20 операцій. Лишень, аби зберегти розвідникові посічену осколками ногу, хірурги Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові виконали вже 10 втручань.

Попереду – ще низка операцій, тривала реабілітація та протезування, повідомили у пресслужбі ЛМР.

Володимиру Овсянікову – 47 років. Він із маленького села Андріївка, що на Дніпропетровщині. З початком повномасштабної війни вирішив йти в ЗСУ, однак Володимира не взяли – відмовили за станом здоров'я. Та він не відступив і продовжив оббивати пороги військкоматів. У березні домігся свого та доєднався до війська.

Оскільки чоловік в мирному житті був затятим мисливцем і вмів добре вистежувати, то став розвідником. Воював на Херсонщині та Донеччині. Важкого поранення зазнав у липні 2023 року.

«Тоді був сильний обстріл. Росіяни атакували нас з усіх сторін. Я коригував вогонь. Був приліт, і один з моїх побратимів отримав поранення, я підбіг йому допомогти і в той же момент ворог поцілив прямо в нас: весь удар я прийняв на себе», - ділиться спогадами того дня розвідник.

Володимир опинився на межі життя та смерті. Уламки посікли майже все тіло захисника. Він втратив праву руку, частину пальців на лівій та око. Сильно постраждала і права нога воїна. Був високий ризик ампутації.

Після низки лікарень, боротьба за збереження нижньої кінцівки Володимира продовжилась у центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова. Сюди розвідника доправили п'ять місяців тому у важкому стані. З Володимиром приїхала і його мама – вчителька. Жінка ні на день не залишає сина. І прямо в його палаті продовжує дистанційно читати уроки своїм учням.

Аби врятувати нижню кінцівку захисника, хірурги виконали серію важких реконструктивних операцій – аж 10. Одну з них провели спільно з американськими хірургами – це відновлення цілісності кістки та free flap (пересадка власних м’яких тканин пацієнта).

Попереду на захисника чекає ще близько 10 втручань. Просто в палаті щодня з ним займається фізична терапевтка, аби уникнути ускладнень. «Ми працюємо над силою м‘язів пацієнта, щоб запобігти їх атрофії, а також з контрактурою в суглобах Олексія. Він вже самотужки з ліжка пересідає на крісло колісне, це великий успіх», - ділиться процесом реабілітації фізична терапевтка Христина Цап.

Наступні втручання вже виконають щелепно-лицеві хірурги центру НЕЗЛАМНІ. Це буде серія пластичних операцій з відновлення обличчя. А далі будуть місяці реабілітації та встановлення сучасного протезу руки.

У Володимира – велика мотивація відновитися. Він каже, що попри все, мріє повернутися на фронт і допомагати своїм побратимам захищати Україну.  

Читайте також: Львів'янам, які підпишуть контракт з ДШВ чи морською піхотою, виплатять по 50 тисяч гривень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікування #важкопоранений_розвідник #лікування_у_львові #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...