• Головна
  • У Львові відбудеться ІV Всеукраїнський форум ОСББ (ВІДЕО)
12:51, 2 вересня 2013 р.

У Львові відбудеться ІV Всеукраїнський форум ОСББ (ВІДЕО)

22-23 жовтня у Львові на ІV Форумі ОСББ зберуться експерти та практики об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з України, Польщі та Білорусі, - повідомляє прес-служба ЛМР

На заході шукатимуть шляхи вирішення проблем в галузі ЖКГ та обговорюватимуть перспективи розвитку об’єднань в Україні. Форум вже вчетверте організовуватиме Інститут міста.

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у 2012 році кількість створених ОСББ перетнула позначку у 15 709 об’єднань (83.5% від річного плану). На кінець 2013 року в міністерстві прогнозують створення близько 20 тис. об’єднань.

Ця цифра є лише невеликою частиною від усієї житлово-комунальної інфраструктури України, яка, здебільшого, обслуговується державними підприємствами, часто неконкурентними та непрозорими у своїй роботі. Створення ОСББ дозволяє мешканцям обирати компанію, яка надаватиме послуги, їх перелік та контролювати власні витрати.

Як показує дослідження громадської мережі «Опора», проведене у 2012 році, 72% мешканців, які вже увійшли до ОСББ, задоволені його роботою. Це є ще одним важливим чинником просування ідеї об’єднання мешканців для спільного контролю за власним подвір’ям та будинком.

«На цьогорічному Форумі ми очікуємо близько 150 учасників. Це і голови успішних українських об’єднань, і гості з Польщі та Білорусі, які поділяться своїм досвідом у діяльності ОСББ у своїх країнах. Окрему секцію Форуму присвятимо співпраці банків із головами ОСББ, адже щоб відремонтувати власний будинок як правило, потрібні значні кошти і тому така  співпраця є необхідною», - зазначила Ірина Фогел, керівник проекту Всеукраїнський форум ОСББ.

Зареєструватися для участі у Форумі, який відбуватиметься 22-23 жовтня, можна заповнивши онлайн-форму. Організатори оплачують проживання та харчування. Кількість місць з кожної області обмежена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,82
EUR
42,75
42,78
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...