• Головна
  • Львівський сирник: ТОП-5 оригінальних рецептів
17:01, 27 січня
Надійне джерело

Львівський сирник: ТОП-5 оригінальних рецептів

Львівський сирник: ТОП-5 оригінальних рецептів

Львівський сирник є справжнім кондитерським символом Львова. З ароматною кавою він може скласти конкуренцію багатьом десертам.

Львівський сирник популярний не лише у Львові і в Україні, але й за її межами. Відомо, що оригінальний рецепт львівського сирника належить легендарній галицькій кулінарній мисткині, авторці кількох книг рецептів Дарії Цвєк. Але кулінарним вмінням господинь є чимало смачних варіацій. Журналістка 032.ua зібрала ТОП-5 оригінальних рецептів культового і смачного десерту.

Львівський сирник за рецептом переможнці 2 сезону кулінарного шоу "МастерШеф" Лізи Глінської

Інгрідєнти:

  • сир жирністю 9% — 700 г,
  • яйця — 3 шт.,
  • цукор — 100 г або 4 ст. л з гіркою,  
  • сметана жирністю не менше 20% — 50 г або 2 ст. л, 
  • масло — 50 г, 
  • манна крупа — 30 або 1 ст. л, 
  • сіль,
  • цедра  лимона чи апельсина,
  • родзинки світлі — 100 г.
  • молочний шоколад — 200 г,
  • рафінована рослинна олія — 20 мл або 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Сир протерти через сито. Додати розтоплене вершкове масло, сметану, сіль і цукор, манну крупу, додати до маси натерту цедру лимона, все ретельно перемішати. Отриману масу добре перебити блендером, потім через сито протерти туди яйця.

Помиті та висушені родзинки додати в сирну масу. Змастити форму вершковим маслом, покласти на дно форми пергамент. Сирну масу викласти у форму та розрівняти. Зверху теж накрити пергаментом, поставити вантаж.

В розігріту до 180 градусів духовку відправити  форму на 30 хвилин. Після цього зняти вантаж і допікати ще 10-15 хвилин.

Дістати форму, перевернути її на дошку, зняти пергамент і залишити сирник охолоджуватися, після чого відправити його в холодильник, якнайменше, на 5 годин.

Для приготування глазурі шоколад з олією розтопити в мікрохвильовій печі. Сирник вийняти з холодильника та залити глазур'ю на решітці. Зняти готовий десерт та покласти в холодильник на 15-20 хвилин для затвердіння глазурі.

Львівський сирник: ТОП-5 оригінальних рецептів, фото-1

Класичний сирник

Інгредієнти:

500 грамів кисломолочного жирного сиру (не мокрого!), 1 склянка цукру, 130 грамів вершкового масла, 4 яйця, 1 столова ложка манної крупи, 50 грамів родзинок, 3 столові ложки сметани, 2 столові ложки какао, цедра одного лимона.

Спосіб приготування:

Збити жовтки з цукром, додати манку, масло, родзинки і цедру лимона, після чого все ретельно вимішати. До отриманої суміші додати сир (якщо сир крупинками, пропустити через м’яcopyбку або змолоти у блендері), усе збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини.

Білки збити до густої білосніжної піни і додати в сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання. У розігріту духовку поставити сирник, випікати 40-60 хвилин при температурі 180º.

Поки сирник печеться, приготувати глазур. Столову ложку масла і 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи розтопити. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, вимішати до однорідності і довести до кипіння.

Готовий сирник полити шоколадною глазур’ю і помістити в холодильник мінімум на 5 годин.

Сирник у шоколадному тісті

Львівський сирник: ТОП-5 оригінальних рецептів, фото-2

Інгредієнти:

750 грамів сиру, 7 яєць, півсклянки цукрової пудри, 2 склянки борошна, 1 столова ложка крохмалю, ванільний цукор, 175 грамів вершкового масла, 1 склянка молока, 2 столові ложки какао, півсклянки цукру, 50 грамів молочного шоколаду, 1 чайна ложка розпушувача для печива.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати сирну масу, потрібно сир (пропущений через м’яcopyбку або збитий у блендері), 4 жовтки, цукрову пудру, столову ложку борошна, ванільний цукор, 50 грамів масла і крохмаль вимішати до однорідності. Білки збити до консистенції крутої стійкої.

Частину з’єднати із сирною масою. Для приготування шоколадної маси необхідно в каструлю вилити молоко, додати цукор, какао, 125 грамів масла і шоколад.

Варити на маленькому вогні до утворення однорідної маси, постійно помішуючи. Просіяне борошно, розпушувач і жовтки додати до охолодженої шоколадної маси, все вимішати і наприкінці додати частину збитих білків, акуратно перемішати. У форму для запікання спершу викласти половину шоколадної маси, на неї ложкою рівномірно викласти сирну масу і залити все шоколадною сумішшю, що залишилась. Випікати близько години при температурі 180º. Охолоджувати у напіввідчиненій духовці, щоб сирник відразу не осів.

Сирник з маком

Львівський сирник: ТОП-5 оригінальних рецептів, фото-3

Інгрідієнти:

1 кілограм кисломолочного сиру, 250 грамів цукру, 4 яйця, 180 грамів вершкового масла, 100 грамів маку, по столовій ложці манної крупи і крохмалю, 100 г родзинок, цедра одного лимона, ванільний цукор до смаку, цукрова пудра для оздоблення.

Спосіб приготування:

Сир перетерти з цукром і додати окремо збиті яйця, добре вимішати. До сирної маси додати манку, крохмаль, ванільний цукор, масло, цедру лимона і вимішати міксером. Додати декілька столових ложок сирної суміші до попередньо запареного і перетертого маку, ретельно вимішати і викласти у форму для запікання. Зверху викласти сирну масу, змішану з родзинками, і помістити в розігріту духовку. Випікати близько години при температурі 180º. Коли сирник охолоне, полити його шоколадною помадкою і притрусити цукровою пудрою.

Експериментальний сирник

Інгредієнти:

Домашній жирний сир кімнатної температури (1 кг), вершкове масло кімнатної температури (200 г), цукор (250 г), яйця (жовтки відокремити від білків) кімнатної температури (5 шт.), картопляний крохмаль (50 г), манна крупа (50 г), сухофрукти (200 г). Молочний шоколад (200 г), вершки кімнатної температури 30% жирності (100 мл), холодне вершкове масло (30 г)

Приготування:

Сухофрукти залити ромом і залишити на 8 годин настоюватися. Сир змолоти на м'ясорубці, в ідеалі 3 рази. Духовку розігріти до 170 градусів. Масло збити з цукром до кремової консистенції. Продовжуючи збивати вводити по одному жовтки. Ввести порціями сир, продовжуючи збивати. Крохмаль змішати з крупою і додати до сиру. Сухофрукти відцідити і додати до сирної маси. Білки збити до утворення піни і порціями, обережно, але впевнено ввести в сирну масу.

Форму для випічки застелити пергаментом, так, щоб той виходив за краї форми. Викласти сирну масу у форму і поставити у розігріту духовку.

Через 10 хвилин випікання зменшити температуру до 150 градусів. Пекти 1 годину і 10-30 хвилин (залежить від розміру форми і духовки). Сирник повинен повністю схопитися, тільки центр повинен залишатися злегка рідкуватим.

Остуджуємо сирник у виключеній духовці з відкритими дверцятами. Потім ще 8 годин охолоджувати в холодильнику перед вийманням з форми і прикрашанням.

Дістати охолоджений сирник з форми. Вершки довести майже до кипіння. Шоколад поламати і помістити в невелику сковорідку або миску розташовану на водяній бані (на каструлі з майже киплячою водою). Гарячі вершки влити до шоколаду і змішати все разом до повного змішування на водяній бані. Коли вершки з шоколадом змішаються, зняти посуд з водяній бані і додати холодне масло. Добре перемішати.

Полити шоколадом сирник і прикрасити на свій розсуд.

Читайте також: У Львові на вулиці Широкій збудують магазин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівський_сирник #сирник #рецепти_сирника #їжа #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...