• Головна
  • Львівський спорт: топ-10 подій у 2023 році
17:10, 3 січня
Надійне джерело

Львівський спорт: топ-10 подій у 2023 році

Львівський спорт: топ-10 подій у 2023 році

Минулий рік став багатим на досягнення для спортсменів зі Львівщини. У деяких дисциплінах вони вперше здобули винагороди на європейському та світовому рівнях.

Така подія, як Ігри Нескорених, відбулася вперше не тільки для Львова, але й для України, бо пройшла під час активних бойових дій. А гордісті міста – Христина Погранична – зібрала цілий букет медалей на універсіаді у Китаї – дуже складній для нас країні під час війни.

Редакція 032.ua за допомоги Управління спорту Львова представляє Топ-10 подій, які, безумовно, варті уваги, бо спортивному місту під час війни є чим та ким пишатися.

Меморіал Олексія Дем’янюка

14 січня, у манежі ЛДУФК відбувся 24-й міжнародний турнір зі стрибків в висоту Меморіал Олексія Дем’янюка. Цього року турнір відбудеться уже 24-ий раз. Особливістю змагань є участь в них як юних спортсменів-початківців, так і відомих атлетів: учасників та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи. Цьогоріч у змаганнях жінок взяли участь наші титуловані висотниці Ярослава Магучіх (переможниця турніру), Ірина Геращенко та Юлія Левченко;

Успіхи юних рухівців на євроарені

Львівська команда «Рух U-19» у своєму дебютному єврокубковому сезоні вийшла до 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА. На стадії 1/16 фіналу юніори «жовто-чорних» здолали однолітків з міланського «Інтера». Варто відзначити, що «Рух U-19» вдруге поспіль став чемпіоном України.

Каратисти – чемпіони Європи

У п’ятиматчевому фінальному протистоянні українці здолали команду Франції, чемпіонів Європи-2022. В останньому поєдинку Станіслав Горуна переміг 8:5 Джессі Дакосту та поставив переможну крапку у фіналі - 3:2. До цього українці перемогли Португалію - 3:0, Чорногорію - 3:0 та Хорватію - 12:6.

Україна – віце-чемпіон світу з черліденгу у змаганнях фрістайл дуетів

У фіналі змагань наш дует у складі майстрів спорту України львів‘янки Анастасії Малошенко та Єлизавети Тимофєєвої з Кам‘янського виступили блискуче, піднявшись на срібну сходинку п‘єдесталу пошани.

Львів уперше прийняв Ігри Нескорених

Місто Лева вперше у своїй історії прийняло Ігри Нескорених – масштабні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців та пов’язаних з ними ветеранів спорту. Участь в Іграх Нескорених у Львові, які стали відбором до національної збірної в України для участі в Іграх Нескорених в німецькому Дюссельдорфі, взяли понад 220 учасників з усіх областей України. Головним організатором змагань виступило Управління спорту ЛМР за підтримки міністерство ветеранів.

Львів’яни на європейських іграх: п’ять медалей у двох видах спорту

До потужного результату України на Європейських Іграх у Польщі (3-тє місце, 41 нагорода) долучилися і львів’яни. Наші спортсмени здобули пʼять медалей (у медальний залік пішли три медалі, оскільки в деяких дисциплінах львівʼяни перемагали разом). До цього результату долучилися Валерія Терета («золото» у веслуванні), Юлія та Павло Коростильви та Анастасія Німець (золоті нагороди у кульовій стрільбі.

Додамо, що українські веслувальниці Валерія Терета та титулована Людмила Лузан цьогоріч також вибороли олімпійську ліцензію для України на дистанції 500 метрів у каное-двійці.

Манола Скобельська втретє виграла чемпіонат Європи U-20

Львів'янка Манола Скобельська (тренери Орест Скобельський та Олександр Ткач) стала чемпіонкою Європи з вільної боротьби U-20, який проходив в Іспанії. Манола святкувала перемогу у категорії до 68 кг. У фіналі наша борчиня перемогла німкеню Софію Шаефлє. Цікаво, Манола уже втретє у своїй кар'єрі виграла чемпіонат  Європи U-20.

Феєрія на всесвітній універсіаді в Китаї

У китайському Ченду львів'янка Христина Погранична здобула три медалі: два золота у фіналах з обручем і стрічкою, а також срібло у багатоборстві. Потішила своїм виступом і наша команда – Дар'я Щербакова, Марта Борис, Анастасія Пташник, Дарія Іваник, Ніколь Красюк та Діана Довганюк. Дівчата у групових вправах здобули дві медалі: срібну у багатоборстві та бронзу у фіналі з п'ятьома обручами. Марта Борис та Анастасія Пташник – львів'янки.

Львів'янин Владислав Лавський (стрибки у висоту), вихованець спортивного клубу «Висота» (тренери - Мирослава Скалоцька та Валерій Лебедюк), виграв всесвітню Універсіаду з особистим рекордом. Владиславу підкорилася висота 225 см. До цього рекордом Владислава була висота 224 см.

Юлія Ткач – срібна призерка чемпіонату світу

Юлія Ткач стала срібною призеркою чемпіонату світу з боротьби, що проходив у Белграді (Сербія). Юлія виступала у ваговій категорії до 59 кг. У фіналі Юлія поступилася представниці Китаю Кйі Жанг.

Гандболістки – на чемпіонаті світу

Національна жіноча збірна України з гандболу, кістяк якої склали гравці львівської «Галичанки», вперше з 2009 року вийшли у фінальну частину чемпіонату світу. На цьому турнірі наша команда здобула лише одну перемогу, посівши підсумкове 23-тє місце.

Читайте також: Воїн зі Львівського обласного ТЦК та СП переміг на відбіркових Змагання Повітряних Сил США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #спорт_Львів #Топ_10 #подія_року #Ігри Нескорених
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
032.ua започаткував новий спецпроект “Історії успіху львів'ян”. Впродовж кількох місяців ми розповімо Вам 20 історій жителів Львова, які займаючись улюбленою справою, створюють нетипові проекти або успішний бізнес.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...