• Головна
  • Судова економічна експертиза: на які категорії ділиться?
Новини компаній
15:00, 27 листопада 2023 р.

Судова економічна експертиза: на які категорії ділиться?

Новини компаній
судово економічна експертиза Експерт-Ін

судово економічна експертиза Експерт-Ін

Є багато експертних досліджень, але найпоширенішою є судова експертиза. Процесуальна дія передбачає проведення досліджень та написання експертного рішення щодо поставленого питання у справі. Виконання експертизи має значення у судових розглядах, оскільки дозволяє встановити правильну інформацію. Якісно виконана робота дозволяє відновити істину і отримати справедливе рішення. Займатися її виконанням мають фахівці, які знають всі особливості процедури.

Економічна експертиза: особливості

Розглядаючи подану процедуру, потрібно знати, що економічна експертиза включає такі види експертиз:

  • Документів податкової та бухгалтерської звітності;

  • Документації щодо економічної діяльності компанії;

  • Документів від компаній, які займаються фінансово-кредитними операціями;

Як об'єкт представляється:

  • Первинна документація, наприклад, декларації, акти приймання товару та інше;

  • Облікові регістри – журнали, картки обліку;

  • Звітність з бухгалтерії, фінансів та податків, а також звітність щодо використання грошей, отриманих для певних цілей;

Для отримання достовірної інформації фахівці можуть використовувати додаткові джерела інформації:

  • Ревізійні акти перевірок закономірності діяльності підприємства;

  • Протоколи розмов зі свідками чи іншими учасниками справи;

  • Звітність експертів з інших питань;

Реальна необхідність проведення експертизи економічних документів з'являється, коли у компанії виявляються правопорушення щодо використання грошей, з'являється невідповідність у документації, компанія не сплачує податки або має заборгованість. Фахівці зможуть розібратися з документами та дати гідний захист у суді щодо питання економічного стану.

Фінансово-економічна експертиза

фінансова експертиза Львів

фінансова експертиза Львів

Фінансова експертиза проводиться на вирішення питань, пов'язаних з фінансовою діяльністю підприємства, визначення матеріального становища та перевірки дотримання вимог закону. Фахівець проводить перевірку того, наскільки правомірним було одержання доходу, чи є в компанії приховування прибутку від сплати податків, чи виконуються договірні зобов'язання. Експертиза може проводитися як для подання її результатів у суді, так і для розгляду всередині компанії.

Бухгалтерська експертиза

Цей вид експертизи користується популярністю, оскільки кількість компаній постійно збільшується, а форми власності та грошові потоки змінюються. Оформлення бухгалтерської звітності постійно ставить нові вимоги. Від правильності заповнення документів залежить законність роботи підприємства. Необхідність проведення аналізу документів виникає часто, тому без допомоги фахівця не обійтися. Якщо бухгалтерська експертиза виконується на вимогу керівника, вона вважається несудовою. Судовою вона може стати, якщо її проведення вимагає суд.

Податкова експертиза

Це сукупність перевірок консультаційного плану, які необхідні для перевірки діяльності підприємства. Суть її проведення у зниженні ризиків, що виникають при розподілі грошей з метою виключення податкових злочинів. Також проводиться перевірка того, чи відповідає система сплати податків чинним законам. Податкова перевірка дозволяє провести оцінку структури податків, оптимізувати облік виплати податків, розробити сучасну модель оподаткування.

Який би тип економічної експертизи вам не знадобився б, потрібно скористатися допомогою спеціалістів, які візьмуть до уваги поточне законодавство, та провести експертне дослідження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...