• Головна
  • На Львівщині ухилянтів переправляли за кордон під виглядом водіїв-міжнародників, - ФОТО
10:42, 14 листопада 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині ухилянтів переправляли за кордон під виглядом водіїв-міжнародників, - ФОТО

На Львівщині ухилянтів переправляли за кордон під виглядом водіїв-міжнародників, - ФОТО

Підприємець з Прикарпаття разом із трьома змовниками допомагав військовозобовʼязаним чоловікам виїхати за кордон під виглядом водіїв-перевізників. За шанс втекти до Європи ділки брали від 5000 до 7000 доларів США.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Оперативники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та слідчі ГУНП у Львівській області вийшли на слід злочинної групи, яка налагодила схему нелегального переправлення військовозобов’язаних осіб до країн Європейського Союзу.

Організатором незаконного бізнесу виявився 47-річний мешканець Івано-Франківщини, який займається приватними перевезеннями. Щоб реалізовувати протиправну схему він залучив ще трьох чоловіків. Вони вносили недостовірні відомості про військовозобов’язаних чоловіків до однієї з інформаційних систем, видаючи їх за водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення. Потім на підставі фейкових даних виготовляли документи для їх виїзду за кордон через пункти пропуску Державної прикордонної служби у Львівській області. Такі послуги підприємливі чоловіки оцінювали від 5000 до 7000 доларів США.

Аби не привертати увагу до своєї незаконної діяльності спільники підшукували клієнтів через знайомих, а гроші брали лише від довірених осіб, або просили ухилянтів залишати кошти у завчасно домовленому місці.

Правоохоронці задокументували факти протиправної діяльності спільників та під час чергової оборудки викрили одного з фігурантів на пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині.

Оперативники внутрішньої безпеки поліції та Державної прикордонної служби, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД», спільно із слідчими поліції Львівщини провели у фігурантів санкціоновані обшуки. В ході заходів виявили і вилучили чорнові записи, документацію, комп’ютерну техніку та грошові кошти.

Наразі організатору незаконної схеми та трьом його спільникам оголошено про підозру за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. На транспортні засоби, що використовувались змовниками для перетину кордону накладено арешт.

За вчинене фігурантам загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони у Західному регіоні.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 14 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #ухилянт #Шегині #кордон #Європейський_Союз #НПУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...