• Головна
  • Американські пластичні хірурги Face to Face почали роботу в центрі UNBROKEN, - ФОТО
09:33, 13 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Американські пластичні хірурги Face to Face почали роботу в центрі UNBROKEN, - ФОТО

Американські пластичні хірурги Face to Face почали роботу в центрі UNBROKEN, - ФОТО

Стартувала місія американських пластичних та реконструктивних хірургів Face to Face в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Першого медоб’єднання Львова. Тут вони спільно з львівськими медиками безкоштовно лікуватимуть пацієнтів.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Це вже третя американська місія в Україні. Цього разу до центру UNBROKEN приїхали 25 провідних спеціалістів різних напрямків. Це пластичні, щелепно-лицеві та реконструктивні хірурги, ЛОРи, ортопеди та офтальмологи.

«Наша основна мета – допомогти найважчим пацієнтам з мінно-вибуховими травмами, а також передати досвід виконання найсучасніших технологій українським лікарям», - сказав Манош Абрагам, MD, керівник гуманітарного підрозділу AAFPRS, відділення оториноларингології, хірург.

Спеціалісти відібрали 42 пацієнти, яких оглядають сьогодні, в перший день місії. Також обрали 20 українців для оперативних втручань. Із них 8 мають надскладні травми, і їхні операції можуть тривати від 10 до 15 годин. Одним з таких пацієнтів є військовий В’ячеслав Кондрашов. Поранення чоловік отримав торік у червні. З побратимами захисник наїхав на протитанкову міну. Уламки пошкодили обличчя. Тепер, аби відновити його, В’ячеславу потрібна операція з пересадки нерва на обличчя.

Про одне з найважчих втручань, яке планують виконати, розповів американський реконструктивний хірург, професор кафедри отоларингології – хірургії голови та шиї Шерорд «Скотт» Татум.

«Ми маємо одного надскладного пацієнта, який отримав важке поранення обличчя та в нього повністю відсутня нижня щелепа. Ми будемо використовувати найважчу методику в мікрохірургії та працювати двома бригадами. Плануємо виконати пересадку стегнової кістки на судині разом з м'якими тканинами на нижню щелепу. Одночасно щелепно-лицеві хірурги будуть проводити реконструкцію кісткового дефекту на обличчі захисника. Втручання є важким та довготривалим», - розповів лікар.

Попереду – 5 операційних днів. Перші хірургічні втручання заплановані уже на завтрашній ранок.

Нагадаємо, ця гуманітарна місія створена у співпраці з American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS) (The Educational and Research Foundation) та організаціями Razom for Ukraine тaNgenius. За попередні дві місії медики прооперували 50 пацієнтів, та ще 80 – проконсультували.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Незламні_Львів #Unbroken_Львів #Unbroken_реабілітація_захисників_у_Львові
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...