• Головна
  • Львів готується бути молодіжною столицею Європи у 2025 році
17:05, 11 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Львів готується бути молодіжною столицею Європи у 2025 році

Львів готується бути молодіжною столицею Європи у 2025 році

Львівська міська рада та UNFPA, Фонд ООН в галузі народонаселення домовилися про співпрацю задля підготовки Львова до активностей у статусі молодіжної столиці Європи 2025.

Відповідний меморандум підписали перший заступник міського голови Андрій Москаленко та Представник UNFPA в Україні Массімо Діана.

«Ми надзвичайно раді сьогодні здобувати нових партнерів у місті. Будучи молодіжною столицею Європи у 2025 році ми маємо на меті втілити низку проєктів для розвитку молоді в місті, тож підписання цього Меморандуму дає нам, як місту, нові можливості», — каже Андрій Москаленко, перший заступник міського голови.

Згідно з меморандумом, мерія Львова та UNFPA співпрацюватимуть над сприянням участі молоді, розширенням можливостей молоді, розвитком молодіжної інфраструктури, розбудови потенціалу молодіжних організацій та органів місцевого самоврядування, а також просуванням Львова як Європейської молодіжної столиці 2025.

«Коли для молоді відкриті всі можливості, вони є могутніми драйверами змін. Однак, для активної участі у формуванні свого майбутнього їм потрібна підтримка та ресурси. У Львові ми бачимо успішну муніципальну модель із створення можливостей для молоді. Ця модель відіграла вирішальну роль у захисті молоді від наслідків війни і має стати джерелом натхнення для інших міст. Також, ми раді підписати сьогодні Меморандум про взаєморозуміння з Львівською міською радою, особливо, зважаючи на активну підготовку Львова до того, щоб стати Європейською молодіжною столицею у 2025 році», - зазначив Массімо Діана, Представник UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

У межах співпраці, Львову надаватиметься підтримка за такими напрямами:

  • Підвищення рівня участі молоді, включаючи підтримку проведення комплексних досліджень (Індекс благополуччя молоді, тощо), підтримку розвитку молодіжної політики та підтримку інших механізмів участі.

  • Сприяння розвитку молодіжної інфраструктури міста для просування додаткових програм для розвитку життєвих навичок та підвищення добробуту молоді задля формування і збагачення молодіжного капіталу міста Львова.

  • Забезпечення технічної експертизи шляхом розвитку спроможності, обміну знаннями та експертної підтримки Львівської міської ради, команди Молодіжної столиці Європи та інших відповідних зацікавлених сторін щодо розробки та реалізації дорожньої карти підготовки імплементації титулу.

  • Співпраця з метою впровадження політик та кращих міжнародних практик по роботі з молоддю на рівні місцевого самоврядування.

  • Створення інноваційних рішень у сферах молодіжної політики, роботи та досліджень.

  • Підвищення обізнаності громади Львова про сервіси (в тому числі, проведення спільних заходів), а також підвищення доступності та якості послуг для постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

  • Надання всебічного сприяння розбудові ефективної системи попередження та реагування на випадки насильства в громаді міста Львова, налагодження міжвідомчої взаємодії та координації.

Читайте також: У Львівській мерії повідомили, хто очолив управління культури міста, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#молодіжна_столиця_європи #львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...