• Головна
  • На Львівщині судитимуть "пастора-проповідника", який переправляв ухилянтів за кордон, - ФОТО
11:55, 10 листопада 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині судитимуть "пастора-проповідника", який переправляв ухилянтів за кордон, - ФОТО

На Львівщині судитимуть "пастора-проповідника", який переправляв ухилянтів за кордон, - ФОТО

Встановлено, що 31-річний житель міста Кривий Ріг, який позиціонував себе як пастор та проповідник у трьох різних релігійних організаціях, виготовляв «клієнтам» - військовозобов’язаним громадянам України, фіктивні документи, завдяки яким ті отримували можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану, а також вивозив їх за межі України своїм транспортом.

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

У фіктивних документах зазначалось, що громадяни, які намагався виїхати з України, нібито є дияконами або проповідниками однієї з цих трьох релігійних організацій.

Зловмисника викрили оперативники Управління міграційної поліції у Львівській області спільно з співробітниками Державної прикордонної служби, оперативниками кримінальної поліції та слідчими відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури.

4 серпня правоохоронці затримали «пастора-проповідника» та одного з його «клієнтів» під час спроби незаконного перетину державного кордону України. Загалом встановлена його причетність до вчинення десяти подібних злочинів.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 та ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

За скоєне підозрюваному загрожує покарання – позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: МОН підтримало львівських студентів, які обурені висловлюваннями Ірини Фаріон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #пастор_проповідник #суд #поліція_Львівщина #ухилянт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...