• Головна
  • На Львівщину намагалися ввезти топові автівки як "гуманітарку" на передову, - ФОТО
13:36, 20 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщину намагалися ввезти топові автівки як "гуманітарку" на передову, - ФОТО

На Львівщину намагалися ввезти топові автівки як "гуманітарку" на передову, - ФОТО

В пункт пропуску «Грушів - Будомєж» прибув автомобіль  BMW X5. За словами його водія - 51-річного жителя Рівненської області, легковик перетинав кордон як «гуманітарна допомога»  для  одного з українських благочинних фондів та надав до митного контролю відповідний лист – прохання від благодійників.

Про це повідомляє Львівська митниця.

Загальна вартість авто, придбаних перевізникамидля власного користування, 700 тис. гривень.

Однак під час огляду митники спільно з прикордонниками виявили в салоні автомобіля (між сидінням водія і пасажира) митну декларацію Республіки Литва. Згідно документу, BMW X5 вартістю понад 113 тис. гривень, переміщувався на адресу громадянина України, відповідно, цього ж водія. Відправником значилась одна з приватних компаній м. Клайпеда.

Того ж дня у «Грушеві» 20-річний житель м. Рівнеподав декларації про переміщення гуманітарної допомоги на адресукиївськоїблагочинної організації- автомобілівPORSCHE CAYENNE та AUDI Q7.

Для перевірки законності ввезення авто працівники митниці звернулися до їх відправника – однієї з прибалтійських компаній. У відповідь підприємці з м. Клайпеда повідомили, що автомобілі переміщуються на адресу20-літнього мешканця Рівного, також - водія.

Так було встановлено, що обидва водіїподали до митного контролюдекларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою із неправдивимивідомостями щодо одержувача товарів, а також характеру вантажу (авто, щопереміщувалися у митному режимі імпорт, були позначеніяк вантажі гуманітарної допомоги).

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, описані в ч.1ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією.

Автомобілі, загальною вартістю майже 700 тис. гривень, вилучено. Справа буде розглядатися в суді.

Читайте також: Львівські медики допомагали призовнику отримати фальшиву групу інвалідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #контрабанда_автівок #Грушів_Будомєж #фейкова_допомога_фронту #Львівська_митниця
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...