• Головна
  • Львівські медики допомагали призовнику отримати фальшиву групу інвалідності
14:14, 18 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Львівські медики допомагали призовнику отримати фальшиву групу інвалідності

Львівські медики допомагали призовнику отримати фальшиву групу інвалідності

У Львові правоохоронці ліквідували ще одну схему ухилення військовозобов’язаних чоловіків від мобілізації до ЗСУ.

Як повідомили у Національній поліції Львівщини, лікар-невропатолог та завідувачка приймально-діагностичного відділення однієї з медичних установ Львова вимагали та одержали хабар від пацієнта - військовозобов’язаного, за підготовку зфальсифікованої медичної документації з метою встановлення у нього групи інвалідності.

Встановлено, що лікарки вимагали у пацієнта грошові кошти у сумі 1000 доларів за перебування його на стаціонарному лікуванні та за оформлення медичних документів із внесеними у них неправдивими відомостями, які в подальшому чоловік міг використати для отримання групи інвалідності, ухилення від мобілізації до Збройних сил України та виїзду за межі держави. 17 жовтня правоохоронці затримали одну із зловмисниць в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому кабінеті під час одержання нею частини неправомірної вигоди у сумі 300 доларів.

Слідчі повідомили обом зловмисницям про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: На Львівщині під час пожежі загинула жінка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ухилянти #мобілізація #лікарки_львів #хабар #непридатні_до_служби
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...