• Головна
  • Центр «Незламні матусі» у Львові номінували на найпрестижнішу архітектурну премію
16:10, 18 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Центр «Незламні матусі» у Львові номінували на найпрестижнішу архітектурну премію

Центр «Незламні матусі» у Львові номінували на найпрестижнішу архітектурну премію

Центр матері та дитини «Незламні матусі», що у Львові, номінували на найпрестижнішу архітектурну премію ЄС.  Її вручають за найкращі проєкти в галузі сучасної архітектури.

Загалом серед номінантів є 11 проєктів з України, зокрема три зі Львова. Про це повідомила Львівська міська рада.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, премія Міса ван дер Рое – це найпрестижніша архітектурна премія в Європі. Більшість країн та архітекторів пишаються проєктами, які подані на здобуття цієї премії. І ми також щасливі, що три проєкти зі Львова номіновані на цю премію.

«Один з цих проєктів є надзвичайно важливим для нас – це комплекс «Незламні матусі». Його було реалізовано Львівською міською радою за фінансової підтримки Товариства Червоного Хреста України.

Об’єкт запроєктував архітектор Тарас Сулик з командою, а благоустрій навколо центру – працівники та працівниці управління архітектури та урбаністики ЛМР. Ми вважаємо, що це є достойний приклад соціальної архітектури. Зараз в світі велика увага прикута не до дорогої комерційної архітектури, а до архітектури, яка робить великий вклад в соціальний добробут громади. А тут йдеться про вагітних внутрішньо переміщених жінок з маленькими дітьми.

Нам вдалося сформувати місце, де спільно готують їжу, мають місце коворкінгу, дитячі простори, де діти мають можливість психологічно відновитися після того, що вони пережили в рідних містах, селах та містечках.

Для нас дуже приємно, що цей проєкт було включено для участі в цьому конкурсі. Будемо сподіватися на перемогу», – розповів Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, архітектурний проєкт центру матері і дитини «Незламні матусі» раніше включили у перелік найкращих проєктів, реалізованих під час війни. Огляд опублікували в онлайн-журналі про візуальну культуру Bird In Flight.

Читайте також: Які події відбудуться у молодіжних просторах Львова: добірка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#архітектурний_конкурс #конкурс_єс #незламні_матусі #архітектурні_проєкти_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...