• Головна
  • Гданськ передав 1 мільйон злотих на добудову поверхів у львівському центрі UNBROKEN, - ВІДЕО
15:56, 17 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Гданськ передав 1 мільйон злотих на добудову поверхів у львівському центрі UNBROKEN, - ВІДЕО

Гданськ передав 1 мільйон злотих на добудову поверхів у львівському центрі UNBROKEN, - ВІДЕО

Європейські міста долучаються до розбудови Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові, де лікують, протезують та реабілітують українців, які постраждали від російської агресії.

Серед них – польське місто Гданськ, яке передало на розбудову UNBROKEN 1 мільйон злотих. Сьогодні мер Львова Андрій Садовий та мер Гданська Олександра Дулькевич підписали про це угоду, повідомляє Львівська міськрада.

«Львів одним із перших активізувався і, наскільки це можливо, працював на повну силу. Ми відвідали лікарню і побачили UNBROKEN. Це неймовірно. Це великий проєкт з великими потребами. Тому міська рада Гданська надає один мільйонів злотих для підтримки будівництва UNBROKEN», - зазначила Олександра Дулькевич, міський голова Гданська.

За ці кошти планують добудувати два поверхи  в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) і розмістити там відділення на близько 70 ліжок, зони відпочинку та терасу. Також тут будуть кімнати для медичного персоналу, господарські та технічні приміщення. Мер Львова Андрій Садовий від громади міста подякував Гданську за тривалу підтримку екосистеми НЕЗЛАМНІ.

«Тисячі українців потребують лікування і протезування. І ми у Львові надаємо підтримку кожному. Щиро дякуємо усім нашим друзям і партнерам, усім європейським містам, які допомагають розбудовувати UNBROKEN», - сказав Андрій Садовий.

Своє захоплення роботою центру UNBROKEN висловила також Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, яка напередодні особисто відвідала центр і поспілкувалась із пацієнтами та медичними працівниками.

Також у мерію Львова завітав мер литовського міста Вільнюс Валдас Бенкунскас. Саме цьому місту у центрі UNBROKEN раніше присвятили один із семи поверхів. Адже саме Вільнюс з нагоди свого 700-річчя пожертвував для розвитку екосистеми НЕЗЛАМНІ 700 тисяч євро.

Зазначимо, ще 1 мільйон злотих для розбудови центру UNBROKEN у Львові раніше пожертвувало польське місто Вроцлав. А загалом розвивати екосистему НЕЗЛАМНІ у Львові допомагають чимало благодійників та донорів. Це, зокрема, міста Вільнюс, Фрайбург, Варшава, Вроцлав і Гданськ, Товариство Червоного Хреста та інші. Також новітній інноваційний хірургічний корпус центру НЕЗЛАМНІ проєктуватиме всесвітньо відомий японський архітектор Шігеру Бан.

Читайте також: У Львові тепло отримують майже 100% житлових будинків – Міськрада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #UNBROKEN #допомога_Гданська_центру_Незламні #мільйон_злотих_від_Гданська_Львову
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...