• Головна
  • Реставрація балконів: у Львові продовжили набір заявок
17:10, 10 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Реставрація балконів: у Львові продовжили набір заявок

Реставрація балконів: у Львові продовжили набір заявок

Подавати заявки на реставрацію балконів на головних фасадах будинків-пам’яток мешканці можуть до 15 грудня.

Ця програма передбачає реставрацію та ремонт (реставраційний) балконів, еркерів, лоджій, які належать до житлових квартир, що є у приватній власності та розташовані на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини у Львові. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Для участі необхідно подати спільну заяву від усіх мешканців, чиї балкони виходять на головний фасад, долучивши необхідний пакет документів.  Якщо ж хтось з мешканців не погоджується брати участь у Програмі, то до переліку документів слід долучити і письмову відмову.

В ЛКП "Бюро спадщини" нагадують: щоб взяти участь в Програмі, необхідно:

1.    З’ясувати, чи є будинок  пам’яткою культурної спадщини і чи балкон розташований на головному фасаді та чи перебуває в незадовільному/аварійному стані.

2.    З'ясувати  у сусідів-власників балконів, чи вони готові внести свою частку співфінансування, а саме 10 000 грн за кожен балкон, еркер чи лоджію та чи надають згоду на доступ до балконів і на використання інженерних мереж.

3.    Якщо усі власники готові взяти участь та дотримуватися вимог, передбачених Програмою, представнику ініціативної групи потрібно завантажити заяву, заповнити її та відправити у ЦНАП.

До заяви обов’язково потрібно вкласти усі передбачені додатки:

- копії укладеного(-их) охоронного(-их) договору(-ів) з органом охорони культурної спадщини на кожну квартиру з балконом, який пропонується для реставрації;
        - копії технічних паспортів кожної квартири з балконом;
        - копії поверхових планів будинку – пам’ятки культурної спадщини (для їх отримання необхідно звернутися в управляючу компанію або ОСББ).;
      - фотофіксацію стану балкону(-ів), еркера(-ів), лоджії(-й);

- довіреність про уповноваження особи на участь у Програмі (нотаріально посвідчену).

- якщо ж хтось із власників відмовляється від участі у Програмі, учасник до заявки має долучити відповідну письмову відому.

Мешканцям наголошують: всі ці додатки необхідно подати разом з заявою, донести пізніше - не можна.

У ЛКП «Бюро спадщини» додали, що першочергово реставруватимуть ті балкони, заявки на які були подані у попередні роки і де вже є розроблена проєктно-кошторисна документація. Станом на сьогодні таких об’єктів є 12.  На ще одному, 13-му, вже тривають реставраційні роботи – йдеться про 2 балкони на вул. Гоголя, 10.  

Нагадаємо, Програма співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури була затверджена у 2019 році та діяла впродовж 2020-2021 років. Тоді, у співфінансуванні з мешканцями, відреставрували 5 балконів та два еркери у будинку на вул. Стецька, 4. У минулому році, з початком повномасштабної війни, Програма була призупинена, цьогоріч її відновили.

Фінансова частка мешканців-учасників Програми  залишилася незмінною – 10 тис. грн за реставрацію одного балкона. Решту вартості робіт оплачує місто. Також у сфері відповідальності міста – виготовлення та експертиза проектно-кошторисної документації, проведення тендерних закупівель, укладення договорів з підрядниками.

Читайте також: Востаннє таке було у 1778 році: стали відомі деталі землетрусу у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#реставрація_балконів_львів #заявка_на_реставрацію_балконів #відреставровані_балкони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...