• Головна
  • 300 дітей-сиріт Львівщини уже влаштовані у родини
сім'я
16:30, 16 серпня 2013 р.

300 дітей-сиріт Львівщини уже влаштовані у родини

сім'я

В області функціонують 23 будинки сімейного типу, де влаштовано 152 дітей. Також у 97 прийомних сім’ях влаштовано 148 дітей. Про це повідомив т.в.о. начальника служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Роман Хлопецький. Інформує прес-служба ЛОДА.

«Загалом в області є 300 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Також під опікою родичів перебуває 2077 дітей», – наголосив Роман Хлопецький.

Зазначимо, відповідно до законодавства, на кожну дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та ДБСТ виплачують 2 прожиткові мінімуми та 35% зарплати одного з батьків. Такі сім’ї прирівнюються до багатодітних сімей. Дітей в такі сім’ї готують в сімейних групах.

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України, на Львівщині реалізується програма з будівництва ДБСТ. Вихователями і батьками ДБСТ можуть бути громадяни, які пройшли навчання. Вони можуть брати на виховання до 10 дітей-сиріт.

За словами начальника відділу реалізації житлових програм Львівської облдержадміністрації Дмитра Харечка, сьогодні на Львівщині на 5-ти земельних ділянках ведеться будівництво будинків сімейного типу.

«Зазначені будинки будують за кошти обласного бюджету та приватних осіб. Цього року на ДБСТ із обласного бюджету виділено 5 млн. грн. Пріоритет при обиранні земельних ділянок – наявність відповідних комунікацій», – повідомив Дмитро Харечко.

Зазначимо, до кінця року планують побудувати 9 дитячих будинків сімейного типу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...